Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistin uzlaşı hükûmetindeki bakanlar Gazze'deki görevlerini teslim aldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filistin uzlaşı hükûmetindeki bakanlar Gazze'deki görevlerini teslim aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Ulusal Uzlaşı hükûmetindeki bakanlar, Gazze'deki görevlerini teslim aldı.

Gazze'de düzenlenen hükûmetin haftalık toplantısının ardından, uzlaşı hükûmetine bağlı bakanlar, Hamas'ın yönettiği 'İdari Komite'den görevlerini devraldı.

Eğitim, Sağlık, Ekonomi, İletişim ve Bilgi Teknolojileri, Ulaştırma, Tarım, Yerel Yönetimler ve Turizm bakanlıklarının teslimi gerçekleşti.

Vakıflar ve Dini İşler ile Kültür bakanlıklarında ise dün devir teslim yapılmıştı.

Filistin Ulusal Uzlaşı hükûmetinin Gazze'de gerçekleştirdiği bugünkü ilk toplantısında konuşan Başbakan Rami Hamdallah, hükûmetin eksiksiz bir şekilde Gazze'deki görevini teslim alamaya kararlı olduğunu açıklamıştı.

Gazze'de 2007'den bu yana kontrolü elinde bulunduran Hamas ile Ramallah'taki Filistin yönetimi arasındaki siyasi uzlaşı arayışları çerçevesinde Hamas, 17 Eylül'de yaptığı yazılı açıklamayla Gazze'deki İdari Komitenin feshedildiğini duyurmuş, Filistin hükûmetinin Gazze'de görevi devralmasına, genel seçimlere gidilmesine ve Fetih Hareketi ile diyaloğa hazır olduğunu bildirmişti.

Filistin'deki siyasi bölünmüşlük

Filistin'de 2006 yılında seçimleri kazanmasının ardından Hamas ile Fetih Hareketi arasında anlaşmazlıklar çıkmış, çatışmalardan sonra Hamas 2007'de Gazze'nin kontrolünü ele geçirmişti.

Hamas ve Fetih Hareketi, 23 Nisan 2014'te birlik hükûmeti kurulması ve seçimlerin yapılması konusunda bir uzlaşı anlaşması imzalamış, uzlaşı hükûmeti 2 Haziran 2014'te kurulmuş ancak iki tarafın siyasi ayrılıkları sebebiyle hükûmet, İsrail ablukası altındaki Gazze'de görevlerini yerine getirememişti.

Gazze'deki Hamas hükûmetinin, geçen mart ayında hükûmet işlerinin yürütülmesi için kurduğu İdari Komite, Filistin yönetimi tarafından kabul edilmemişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...