Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özbek'ten teknik heyet ve oyunculara uyarı

Düzenleyen:
Özbek'ten teknik heyet ve oyunculara uyarı

SPOR Haberleri

Özbek, iyi gidişin rehavet getirmemesi gerektiğini belirterek ‘disiplin’ ikazında bulunduğunu söyledi. Takımın performansındaki aslan payının taraftara ait olduğunu vurgulayıp iç saha maçlarına dikkat çekti

Ligde yenilgisiz lider durumda bulunan ve en yakın takipçisine 5 puanlık fark atan Galatasaray’da havaya girmek yok aksine daha sağlam yere basma var. Bunu açıklayan da kulüp başkanı Dursun Özbek. Kulüpler Birliği Başkanı ve Galatasaray Kulübü Başkanı sıfatıyla “Sports Summit 17” etkinliğine katılan Özbek “İlk 7 hafta sonrası iyi durumdayız. Bu bize rehavet getirmiyor. İyi bir performansla gitmek istiyoruz. Hem oyuncularımı hem de teknik kadroyu tebrik ediyorum. Disiplini elden bırakmamak konusunda da dikkatlerini çekiyorum” dedi. Takımın yüksek performansı konusunda ise “Aslan payını” taraftara veren Özbek “Özellikle iç sahada takımın performansının nasıl yükseldiğini görüyorsunuz” diye konuştu.
> Kenetlenme farkı
“Lig uzun bir maraton. Dolayısıyla hiçbir zaman bugünkü durumun rehavetine kapılmadan sezon sonuna kadar aynı performansı götürmek lazım. Galatasaray’ın yapması gereken budur” diyen sarı-kırmızılı kulübün 1 numarası “Puan durumuna bakarak rahatlık içinde değiliz. Aksine disiplini bir tık daha yukarı çıkarma amacındayız. Taraftarın ve camianın kenetlenmiş olması her şeyin üzerindedir. Sezon sonuna kadar aynı disiplinle devam edeceğiz” vurgusunda bulundu. Özbek, Kulüpler Birliği Vakfı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmeden yabancı oyuncu kurallarının gündeme geldiğini kaydederek “Türkiye Futbol Federasyonu ile yapılacak görüşmeler neticesinde bu konu ele alınacaktır” ifadesini kullandı.
> UEFA’yı bekliyoruz
Galatasaray'ın UEFA'dan daha önce 1 yıl Avrupa kupalarına katılamama cezası aldığını hatırlatan Özbek, “Önümüzdeki döneminin planlanması açısından, daha önceki sıkıntıları yaşamamak için UEFA'ya yeni bir anlaşma talebinde bulunduk. Oradan bir davet bekliyoruz ki önümüzdeki 3-4 yılda UEFA'dan FFP çerçevesinde problem yaşamayalım” ifadelerini kullandı. Riva projesinin önemine de değinen Özbek, "Galatasaray'ın can suyu Riva projesidir. Birinci dilimde Galatasaray'ın kasasına 100 milyon dolara yakın bir para girdi. Bankaya olan borcun kapatılmasında kullanıldı bu. Galatasaray'ın gelirleri bugün itibarıyla futbol şubesi için yeterli fakat borçlanma suretiyle ödediğimiz faiz miktarı çok yüksek. Öncelikle bu borçlardan kurtulmak lazım. Mümkün olduğu kadar faiz sarmalından çıkmamız lazım. Riva projesi bu manada yapıldı. Giderek azalmaya başladı bu borç. Sıfırlama noktasına kadar götürmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...