İHH ve BBP'den Mursi'ye destek

/ Kaynak: AA
İHH ve BBP'den Mursi'ye destek

GÜNDEM Haberleri  / AA

İHH ve BBP üyeleri, Mısır'daki darbeyi protesto ederek Mursi'ye destek verdi.

İHH ve BBP üyeleri, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto ederek, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek verdi. Bebek'teki Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan İHH ve BBP üyeleri, Mısır bayrakları ve Mursi'nin fotoğraflarını taşıdı. Kalabalık grup, Mısır ordusu aleyhine slogan atarak, Muhammed Mursi'ye destekte bulundu. Grup adına açıklama yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır'da yaşananlarla dünyanın kandırılmak istendiğini ifade etti. Bu darbenin arkasında İsrail'in, Amerika'nın, onların gönderdiği paraların, kırsal kesimde kandırılan insanların bulunduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Bu insanlar evlerine geri döndüler. Gerçeği gördüler. İsrail şimdi panikledi, bu darbenin başarısız olacağını anladı. Amerika'ya mesaj gönderiyor geri adım atsın diye. İtiraf ediyor, yani diyor ki; 'Bu darbeyi başaramadık,
İhvan-ı Müslimin ve özgürlüğü seven tüm halklar bize karşı birleşti'. Size bir müjde veriyorum. Bu darbe girişiminin sonucu ne olursa olsun Mısır'daki halkı birleştirdi. Tekrar seçim olsa Mursi ve yandaşları yüzde 70 ile tekrar iktidara gelir." BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Daş da yaşananlar karşısında Suudi Arabistan, İsrail, ABD ve AB'nin sessiz kalmasını anlayamadığını ifade ederek, Müslüman Kardeşler'e BBP olarak destek verdiklerini söyledi. Kur'an-ı Kerim okuyan, marşlar söyleyen ve slogan atan kalabalığın bekleyişi sürüyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...