Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Selahattin Demirtaş ile Pervin Buldan hakkında soruşturma başlatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Selahattin Demirtaş ile Pervin Buldan hakkında soruşturma başlatıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, BDP'nin 2012 yılındaki Olağanüstü Kongresi'nde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan konuşmalar nedeniyle HDP'li Selahattin Demirtaş ile Pervin Buldan hakkında "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'li milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan başlattığı soruşturma, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülecek. Demirtaş ile Buldan hakkında hazırlanacak fezleke, TBMM'ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığına verilecek. Terör örgütü propagandası yapmak suçu, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. 
Demirtaş, söz konusu kongrede yaptığı konuşmada bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin cenazelerine katılmasına ilişkin, "Ölen askere de gerillaya da ağlayacağız ki yarın birlikte gülelim" ifadelerini kullanmıştı. Demirtaş, konuşmasında Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu, Kürt bölgelerine özerklik verilmesi gerektiğini ve bunun için de muhatabın bölücü terör örgütü PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan olduğunu söylemişti. 
Buldan ise, kongrede divan başkan yardımcılığı görevini yapmıştı. Bölücü terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın büyük bir fotoğrafı kongrede asılmış, kongreye katılan partililer bölücü terör örgütü ile terörist başı Öcalan'a yönelik sloganlar atmıştı. Partililer tarafından yapılan konuşmalarda bölücü terör örgütü ile Öcalan hakkında övücü açıklamalar yapılmıştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...