Barcelona ligden atılırsa...

Düzenleyen: / Kaynak: ahaber
Barcelona ligden atılırsa...

SPOR Haberleri  / ahaber

Barcelona'nın La Liga'dan atılması durumunda, FIFA'nın İspanya Millî Takımı'nı 2018 Dünya Kupası'ndan men edeceği öne sürüldü.

Katalonya'da gerçekleştirilen bağımsızlık referandumu, İspanya'yı karıştırırken futbola olan olumsuz etkileri de gün geçtikçe artmaya devam ediyor.Katalanların olası bağımsızlık ilanı sonrasında, La Liga'da mücadele eden takımlarının durumunun ne olacağı merak konusu olurken, İspanyol basını konuyla ilgili çarpıcı bir iddiayı ortaya attı.İddiaya göre, referandumu yasa dışı ilan eden ve tanımayan İspanya'nın futbolda da benzer bir tutum takınarak Barça'yı La Liga dışında bırakması durumunda, FIFA konuyla ilgili sert yaptırımlara başvuracak.

Barcelona ligden atılırsa...

Buna göre Barcelona takımı La Liga'dan atması halinde, FIFA da İspanya Futbol Federasyonu'na yasak getirecek.İspanya Millî Takımı'nın uluslararası müsabakalardan men edilmesiyle sonuçlanacak süreç, eski dünya şampiyonunun sıradaki 2018 Dünya Kupası'na katılamamasına neden olacak. La Liga Başkanı Javier Tebas daha önce yaptığı bir açıklamada, Katalonya'nın ayrılması durumunda Barcelona'nın ligde kalmasına izin verilemeyeceğini söylemişti.

İşte Tebas'ın gelişmelerle ilgili yaptığı o açıklama:

"Umarım ki olmaz ama Katalonya'daki bu süreç devam ederse Katalan kulüpleri İspanya'da oynayamaz. Katalonya özerk yönetimi hükümeti spor bakanının Katalan kulüplerinin İspanya veya Fransa ligini seçebileceğini açıklaması beni şaşırttı. Sanırım bu kişi, bağımsızlık sürecinde olduğu gibi tüm Katalanları kandırıyor. Bunun böyle olmadığını açıkça söylemek gerekir."

.

 

.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: ahaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...