Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Torba teklifi' TBMM Genel Kurulu'nda

/ Kaynak: AA
'Torba teklifi' TBMM Genel Kurulu'nda

GÜNDEM Haberleri  / AA

Disiplin cezası sonucu memuriyetleri sona eren ancak disiplin affından faydalananların sigorta primleri kurumlarınca ödenecek.

28 Şubat 1997-23 Mart 1999 tarihleri arasında aldıkları disiplin cezası sonucu memuriyetleri sona eren ancak disiplin affından faydalananların sigorta primleri kurumlarınca ödenecek. AK Parti, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 41. maddesi üzerinde değişiklik önergesi verdi. Kabul edilen önergeye göre, 28 Şubat 1997 ile 23 Mart 1999 tarihleri arasında tabi oldukları personel mevzuatına göre aldıkları disiplin cezası sonucu memuriyetleri sona eren ancak ilgili kanun uyarınca haklarında verilen disiplin cezaları ortadan kaldırılanların sigorta primleri kurumlarınca ödenecek. Yurt dışına gönderilen ve öğrenimini başarıyla tamamlayarak yurda dönenlerden, Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlayan ve yükümlü bulunduğu mecburi hizmet süresini tamamladığı halde 12 Ekim 2012 tarihi itibariyle borçlanma hakkını kullanmamış olanlara da 3 aylık yeni bir müracaat süresi tanınacak. Tasarıya, AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin ortak önergesiyle yeni bir madde ihdas edildi. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapan maddeye göre, herhangi bir nedenle KKTC'de bulunan ve Türk vatandaşı olan genel sağlık sigortalısının ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetleri yurt dışında sağlanabilecek. Sağlanan sağlık hizmetlerinin kurumca karşılanacak bedelleri yurt içinde sözleşmeli sağlık hizmet sunucularına ödenen tutarı geçemeyecek. Ödenen tutarı geçen kısım, kişilerin kendilerince karşılanacak. Sağlık Bakanlığı'nın uygun görüşü üzerine yurt içinde tedavisinin yapılamadığı tespit edilen kişilerin, sağlık hizmetleri yurt dışında sağlanacak. Ancak, SGK'ya gönderilen sağlık hizmetleri faturalarında yer alan işlem bedelleri ayrıntılı belirtilemediği durumlarda, söz konusu fatura bedelinin yüzde 50'si SGK tarafından, kalan yüzde 50'si ise kişilerin kendi kurumlarınca karşılanacak. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, teklifin 43. maddesi görüşülürken birleşime ara verdi. Yakut, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine, Lübnan'a asker gönderilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresi ile "Torba teklifi" görüşmek üzere, saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...