Yıldırım Demirören, 'İstifa etmeyeceğim, seçim 2015'te'

Yıldırım Demirören, 'İstifa etmeyeceğim, seçim 2015'te'

SPOR Haberleri

Yıldırım Demirören, yabancı sayısında değişiklik olmayacağını, kendisinin istifa etmesini isteyenlere ise seçimin 2015'te olduğunu hatırlattı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı sayısının daha önce açıklandığı gibi 6+0+4 olarak kalacağını duyururken, AB ülkesi statüsünde oyuncu oynatma talebini de reddettiklerini belirtti. Demirören; TFF'nin İstinye'deki binasında düzenlediği toplantıda külüplerin yabancı kontenjanıyla ilgili "6+2+2" talebini kabul etmediklerini , "6+0+4" ile yola devam kararını verdiklerini söyledi. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, statüde değişiklik olmayacağını ve AB üyesi ülkelerin futbolcularına Türkiye AB üyesi olmadığı için müsaade edemeyeceklerini de açıkladı. Demirören şöyle konuştu: "13 Haziran'da bir karar vermiştik. Hatta geçen sene Haziran ayı başında kulüp temsilcileriyle yabancı sayısı konusunda uzun uzun konuştuk. Bu konuşma sonrasında geçen seneki sistem için kulüplerin olurunu, teşekkürünü aldık. Bunu bu seneden açıklayın dediler, biz de şimdiden açıklarsak zorlanabilirsiniz dedik, zorlayın ki uygulayalım dediler. Biz de kararı açıkladık. Geçen Mali Kongre sonrasında statü olarak kararın da uygulanacağını açıkladık. 17 Kulüp bunun değişmesi için başvuruda bulundu. Gündeme almadık ama değerlendirdik. Bazı yöneticilerimiz olmasını istiyor ama bu sene futbol ligi, 6 yabancı sahada 4 yabanı tribünde şeklinde olacak. Bize gelen bir teklif de AB statüsünde oyuncuların serbest kalmasıydı. Maalaesef Türkiye AB üyesi değil. Tabii ki AB üyesi ülkeler kendi statüsüne sokabilir oyuncuları. Ama dışarıdan gelen oyuncuyu biz sokamayız. Yarın Afrikalılar da çıkar, Müslüman ülke oyuncuları bizler de geliyoruz der. Türki cumhuriyetler zaten serbest. Bu nedenle bunu da geri çevirdik. Aldığımız kararın da sonuna kadar arkasındayız. Şunu da söyleyeyim, istifa etmeyeceğiz. Seçim zamanı geldiğinden de federasyonda sandıklar konulur. Sonuna kadar buradayız. Seçim tarihi ise 2015. Biz kulüplerimize hukuki olarak belge isterlerse yardımcı olabiliriz ama daha fazlasını yapamayız. Kulüpler kendi savunmalarını kendileri yapıyor ancak Steau Bükreş olayında olan örnek baz alınarak UEFA'nın adil olmasını bekliyoruz." DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...