Valizinden 15 kilo esrar çıktı

Düzenleyen:
Valizinden 15 kilo esrar çıktı

YAŞAM Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri tarafından Trabzon Havalimanı'nda bir yolcunun valizinde piyasa değeri 307 bin TL olan 15 kilo 371 gram esrar ele geçirildi.

Güney Afrika’nın Johannesburg kentinden İstanbul aktarmalı olarak Türk Hava Yollarına ait uçakla Trabzon Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen yolcuların bagajları havalimanında görevli gümrük muhafaza memurları tarafından X-Ray’den geçirildi. Yolculardan Güney Afrika uyruklu S.E.N’ye ait valizde yoğunluk tespit edilmesi üzerine narkotik dedektör köpeği Niki ile valizlerde arama yapıldı. Niki’nin şüphelinin valizine tepki vermesi üzerine yolcu ve bagajları detaylı aranmak üzere muhafaza memurları tarafından uygun bir odaya alındı. Açılan valizde vakumlanmış halde içinde yeşil maddeler olan paketler bulundu. Paketlerden usulüne uygun olarak alınan numune uyuşturucu test kitinde analiz edildiğinde esrar pozitif uyarısı alındı. Olayla ilgili olarak bilgilendirilen Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimata istinaden yapılan sayım ve tespitte 15 adet vakumlanmış paket içerisinde piyasa değeri 307 bin TL olan 15 kilo 371 gram esrar olduğu tespit edildi. Ele geçirilen uyuşturucu muhafaza altına alınarak, gözaltına alınan şahıs savcılığa sevk edildi. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...