Hürriyet ve Adalet Partisi'nden Mursi'ye destek

/ Kaynak: AA
Hürriyet ve Adalet Partisi'nden Mursi'ye destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısırda ordunun gerçekleştiridiği darbenin ardından, Hürriyet ve Adalet Partisi yazılı açıklama yaparak Mursi'ye destek olduklarını duyurdu.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek sürüyor. Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) yaptığı yazılı açıklamada, Mursi'ye destek için başlattıkları gösterilere devam edeceklerini duyurdu. Meydanlardan ayrılmayacakları belirtilen açıklamada, tüm parti üyeleri ve yanlılarının devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi görevine geri dönene dek Mısır'da meydanları doldurmayı sürdüreceği kaydedildi. HAP Genel Başkanı Saad el-Katatni ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Reşad el-Beyyumi, önceki gün başsavcılığın "şiddete teşvik suçlamasıyla" çıkardığı yakalama emri ile gözaltına alınmış, dün serbest bırakılmıştı. Mısır'ın ilk sivil Cumhurbaşkanı Mursi'nin asker tarafından görevden alınmasının ardından ülkenin birçok kentinde milyonlarca insan meydanları doldurarak, Mursi'ye destek gösterileri başlatmışlardı. Gösteriler, aralıksız sürüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...