BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Avokadoyu Türkleştirdik

Avokadoyu Türkleştirdik

Düne kadar tohum ithal eden Türkiye’de yapılan bilimsel çalışmalar sonrası dışa bağımlılık azalırken, tescil ettirilen yerli tohum sayısı arttı.



Düne kadar tohum ithal eden Türkiye’de yapılan bilimsel çalışmalar sonrası dışa bağımlılık azalırken, tescil ettirilen yerli tohum sayısı arttı. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Başkanı Suat Yılmaz ilk defa Türk armudu, limonu ve avokadosu üretmeye başladıklarını açıkladı. Suat Yılmaz, “Bakanlığımız son yıllarda ciddi çalışmalara imza attı. 250 bin tohumu bir arada bulunduran Gen Bankası Ankara’da kuruldu. Enstitülerimizde 86 bin adet tohum barındırabilecek bir merkez kuruldu. Hepsi artık yerli. Bunların hepsini düne kadar ithal ederken, bugün dünyaya tohum ihraç etme noktasına geldik. 40’a yakın tohum ihraç ediyoruz. Şirketlerimizin dünyayla rekabet edebilmek için kurumsallaşmaya başladılar” diye konuştu .
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 91445
    % -1.5
  • 5.4513
    % -0.73
  • 6.1428
    % -1.25
  • 7.0355
    % -0.45
  • 211.13
    % -0.42
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT