Yaylalardaki çarpık yapılaşmaya kepçe vuruldu

Düzenleyen:
Yaylalardaki çarpık yapılaşmaya kepçe vuruldu

YAŞAM Haberleri

İçişleri Bakanı Soylu’nun “Yaylalardaki çarpık yapıları yıkacağız” sözünün ardından çalışmalar başladı. Yayla sakinleri ise bu duruma tepkili.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz hafta “1 Ocak 2017 tarihinden itibaren bizim yaylalarımızda bin 750’nin üzerinde kaçak yapı yapıldı; Bu normal bir şey değil. Kimse kusura bakmasın bu yapılar tek tek yıkılacak” ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Trabzon, Giresun, Rize ve Gümüşhane valilikleri 4 binin üzerindeki kaçak yapının yıkımı için kolları sıvadı. Çarpık yapılaşmanın en kötü örneklerinden biri olan Sisdağı Yaylası’nda 11 bina yerle bir edildi. Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda evleri bulunan vatandaşları ise tedirginlik sardı. Yayla sakinleri bu yıkımın biran önce durdurulmasını talep etti. Emekli öğretmen Mehmet Civil “Devlet kendi arazisine sahip çıkamadı. Bu evler yapılmadan önce önlem alınsaydı daha iyi olurdu” dedi. Halil Güzel ise “Devlet bir standart gösterseydi herkes ona göre ev yapardı. Devlet bu yapılaşmayı kontrol edemedi. Buraya yol yaptı, elektrik verdi. Şimdi bu yapılaşmayı engellemek için yıkmak doğru değil” diyerek tepki gösterdi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...