Millî güvenlik için ‘Uzay Ajansı’ geliyor

Düzenleyen:
Millî güvenlik için  ‘Uzay Ajansı’ geliyor

Ekonomi Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım tarafından bu yasama döneminde yasalaştırılacağı açıklanan Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin düzenlemeyle uydu ve uzay alanında özel sektör de çalışma yapabilecek.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından bu yasama döneminde yasalaştırılacağı açıklanan Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin düzenlemeyle uydu ve uzay alanında özel sektör de çalışma yapabilecek. Türkiye’nin uzaya yönelik hak ve menfaatlerinin korunmasını öngören düzenleme, uzay ve havacılık teknolojileri alanında faaliyette bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve özel hukuk tüzel kişileri kapsıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından özel kanunlar uyarınca yürütülen faaliyetler, düzenleme kapsamı dışında olacak. Olağanüstü hâller ile ülkenin güvenliğini ilgilendiren durumlarda, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hâlinde tüm uzay sistemleri, millî güvenlik ve millî savunma amaçları doğrultusunda kullanılacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...