Kalkınma Anadolu’dan geçer

Düzenleyen:
Kalkınma Anadolu’dan geçer

Ekonomi Haberleri

Erzurum’da düzenlenen ‘Gelişen Kentler Zirvesi’nde Anadolu şehirlerinin sahip olduğu yatırım fırsatlarına dikkat çekildi. Büyüme potansiyeline sahip kentlere öncelik tanınması gerektiğine işaret edilen zirvede, kalkınmanın Anadolu’dan geçtiğine vurgu yapıldı.

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER’in, yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Gelişen Kentler Zirvesi’nin 8’incisi dün geniş bir katılımla Erzurum’da gerçekleşti. Gazeteci-yazar Şeref Oğuz’un moderatörlüğünü yaptığı zirvede, Ekonomist, Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Erkonut Yönetim Kurulu Başkanı Selami Keskin, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’ın yanı sıra, İstanbul ve bölgede faaliyet gösteren iş dünyası ve gayrimenkul sektörünün temsilcileri, yatırımcılar ve uzmanlar, Erzurum’u bütün yönleriyle masaya yatırdı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, şehri, üç saatlik uçuş mesafesinde 300 milyon insanın yaşadığı bir coğrafyanın ticaret ve kültür merkezi olarak tanımladı. Azizoğlu, Erzurum’un doğunun en büyük sanayi şehri olacağına inandıklarını vurguladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de açılış konuşmasında, şehirlerin gelişimi ve dönüşümünün çok önemli olduğunun altını çizdi. Bugün büyükşehirlerde yaşanan sıkıntıların varlığına dikkati çeken Sekmen, ancak büyük yatırımların da hâlâ oralara yapıldığını gördüklerini belirtti. Sekmen “Büyükşehirlerin dışında elbette ki Anadolu’daki diğer kentlerimizi de düşünmek buraları da geliştirmek dönüştürmek gerekiyor” dedi. Sekmen ayrıca, Erzurum’un 3-4 yılda göç veren değil göç alan bir şehir olacağına da vurgu yaptı.

Feyzullah Yetgin: Topyekûn gelişmeye ihtiyaç var
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ise gayrimenkul sektörünün çatı örgütü olarak, zirveyi, ‘Türkiye sadece büyükşehirlerden ibaret değil. Topyekûn bir büyüme ve gelişime ihtiyaç var’ sözünü ilke edinerek hayata geçirdiklerini kaydetti. Bu amaç doğrultusunda zirveyi Bursa, Konya, Gaziantep, İzmir, Samsun, Kayseri ve Balıkesir’den sonra şimdi de Erzurum’da gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını dile getiren Yetgin “Ülkemizin ve sektörümüzün sahip olduğu büyük potansiyeli en doğru şekilde değerlendirmek ve küresel rekabet koşullarında güçlü bir pozisyona sahip olacak stratejiler 
geliştirilmesine öncülük etmek, en önemli 
ve öncelikli hedefimiz olacaktır” diye konuştu.

Kerem akın: Sıçrama yerelden bütüne olur
Zirveye konuk konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Kerem Alkin, şehirleri birbirinden ayrıştıran en temel unsurun, erişilebilirlik olduğuna işaret etti. Alkin, şöyle devam etti: Kara yolu, demir yolu ve hava yoluyla ulaşımın güçlendirilmesi, elektronik haberleşme altyapısı, internet kullanımı bir ilin rekabeti açısından çok önemli. Organize ve iyi bir liberal ekonomi olmak istiyorsanız bunun içine doğru planlama yerleştirebilirsiniz. Türkiye’nin artık yeni bir kalkınma modeline ihtiyacı var. Yoğun bir şekilde buna çalışıyoruz. İkinci sıçramayı mutlaka yerelden bütüne gerçekleştirmemiz gerekiyor. O yüzden illere çok fazla görev düşüyor.

Potansiyelin farkındayız
‘Erzurum İli Yatırım Alanları Vizyon Raporu’nun sponsorluğunu Eva Gayrimenkul Danışmanlık ile Epos Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık üstlendi. Rapor Eva Gayrimenkul Danışmanlık Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ve Epos Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Yönetici Ortağı Neşecan Çekici tarafından sunuldu. Raporda Erzurum’un potansiyeline vurgu yapıldı.

Her alanda talep artacak
Neşecan Çekici ve Cansel Turgut Yazıcı, kentin geleceğine yönelik öngörülerini ise şöyle sıraladı: Erzurum, ulaştırma ve lojistik alanları ile sanayi için yeni gelişme alanı olacak. Termal kaynakları ile hem enerji hem de turizm alanında önemli yatırım olanakları sunacak. Kış turizmi ve termal turizm, önümüzdeki yıllarda daha da gelişecek, hem otel hem konut talebini artıracak.  

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...