Gürcü uzman: 'FETÖ, dünyadaki en derin örgüt'

Düzenleyen:
Gürcü uzman: 'FETÖ, dünyadaki en derin örgüt'

GÜNDEM Haberleri

Gürcistan Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Vakfı uzmanı Nodar Kharşiladze, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hafife alınmaması gerektiğini belirterek “FETÖ, dünya tarihinde en derin kökleri olan terör örgütüdür” ifadelerini kullandı.

Gürcistan Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Vakfı uzmanı Nodar Kharşiladze, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hafife alınmaması gerektiğini belirterek “FETÖ, dünya tarihinde en derin kökleri olan terör örgütüdür” ifadelerini kullandı. FETÖ’nün karanlık yönlerini Gürcistan halkına anlatmak için bir rapor hazırladıklarını belirten Kharşiladze, “Darbe girişimi başarılı olsaydı da, daha sonra halk onları kabul etmezdi ve durum iç savaşa dönüşürdü” ifadeleri kullanıldı. Gülen’in Türkiye’de darbeden sonra ülke yönetimine geçmek istediği belirtilen raporda, şu değerlendirmeler yer aldı: “Türkiye’de FETÖ’nün darbe girişiminin başarılı olması, Gürcistan’a da ciddi zarar verecekti. Bu asla ve asla ne Gürcistan ne de bölge için hiç iyi olmazdı. Tüm dünya için çok tehlikeli olurdu. Türkiye’de demokratik yollarla seçilmiş bir hükûmetin düşürülmesi hem Türkiye’nin hem de tüm bölgenin kalkınmasını durduracaktı.” Gürcistan’da halkın Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin gelişmeleri daha çok Batı medyasından öğrendiğini savunan Kharşiladze, Batı medyasının Türkiye’deki gelişmeleri “farklı ve yanlı” bir şekilde değerlendirdiğini söyledi. Darbe girişiminden sonra FETÖ’nün gerçek yüzünün ortaya çıktığını vurgulayan Kharşiladze, “Bunların en büyük gücü kimsenin onların gerçekten ne olduğunu bilmemesi ya da onları ciddiye almamasıydı.” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...