Mısır'da yeni başbakan iddiaları

/ Kaynak: AA
Mısır'da yeni başbakan iddiaları

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından yeni başbakan adayı olarak 2 isim öne çıktı, Hişam Ramiz ve Kemal el-Genzuri.

Mısır'da yaşanan askeri darbenin ardından Merkez Bankası Başkanı Hişam Ramiz'in veya eski Mısır Başbakanı Kemal el-Genzuri'nin yeni başbakan olarak görevlendirileceği öne sürüldü. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Adli Mansur'un 1996-1999 döneminde ve 25 Ocak Devrimi'nin ardından yaşanan geçiş sürecinde (2011-2012) başbakanlık görevini üstlenen Genzuri'ye veya Ramiz'e başbakanlık görevini vereceği ifade edildi. Başbakanlık görevinin Ramiz'e sunulmasının daha güçlü bir ihtimal olduğu kaydedilirken, başbakan yardımcısı olarak ise muhalefetin güçlü isimlerinden Vatanı Kurtarma Cephesi Genel Koordinatörü ve Anayasa Partisi Genel Başkanı Muhammed el-Baradai'nin görevlendirileceği ileri sürüldü. Öte yandan Baradai'ye başbakanlık teklif edildiği ancak Temerrüd (İsyan) Hareketi ve Vatanı Kurtarma Cephesi'nin yoğun baskısına rağmen bu görevi kabul etmediği belirtildi. Askeri darbenin ardından 1 yıl hapse mahkum edilen ve görevden alınan eski Başbakan Hişam Kandil'in yerine gelecek ismin, bugün Mansur tarafından açıklanması bekleniyor. Bunun yanı sıra Mansur'un bugün Baradai, Temerrüd Hareketi'nin kurucusu ve Selefi eğilimli Nur Partisi'nin temsilcileriyle ülkenin durumunu, yapılması planlanan anayasal kararnameyi ve yeni hükümetin kurulmasını görüşmek için bir araya gelmesi belirtiliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...