Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lucescu ümit dağıttı

Düzenleyen:
Lucescu ümit dağıttı

SPOR Haberleri

Ay-yıldızlı takımın tecrübeli Rumen hocası “Yolumuzdan sapmadık. Türk Millî Takımı’nın, Dünya Kupası’na katılma umutları hâlen tazeliğini koruyor. Son bir gayret ve konsantrasyon ile önemli bir kutlama yapmayı umuyoruz” dedi

A Millî Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 2018 FIFA Dünya Kupası’na gitme yolunda ümit saçan açıklamalar yaptı. İzlanda ile Eskişehir’de ardından da Finlandiya ile deplasmanda oynanacak kritik karşılaşmalar öncesi hazırlanan maç kitapçığına görüşlerini açıklayan Lucescu, Türk taraftarların coşkulu desteğiyle Hırvatistan’dan sonra İzlanda’yı da yeneceklerini dile getirdi. Hırvatistan’ı yenen A Millî Takım’ın sadece tarihinde bu rakibe karşı ilk galibiyetini almadığını, aynı zamanda gruptaki iddiasını da sürdürdüğünü kaydeden Lucescu “Yolumuzdan sapmadık. Geçen ay oynadığımız ve final havasında geçen maçların ardından Türk Millî Takımı’nın, Dünya Kupası’na katılma umutları hâlen tazeliğini koruyor” ifadelerini kullandı.
> İzlanda tehlikeli bir takım
A Millî Takım’ın Dünya Kupası’na katılma yolunda ilk olarak İzlanda ile karşılaşacağını hatırlatan Mircea Lucescu “İzlanda, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye’nin de yer aldığı gruptan finallere çıkmış, burada İngiltere’yi geçip çeyrek finale kadar ilerlemişti. Hâlen benzer bir kadro ile mücadele eden, fizik güce dayalı stilleri, uzun top ve ortaları sıklıkla kullanan oyun anlayışları ile İzlanda, her bakımdan rakiplerine zorluk çıkaran bir ekip. Bu bakımdan, asla hafife almamamız gerekir” değerlendirmesinde bulundu. Rumen teknik adam EURO 2016 elemelerinde Türkiye’nin İzlanda’yı 1-0 mağlup etmesinin futbol kamuoyunun hafızasından henüz çıkmadığını da sözlerine ekledi. 
> Zafer inananlarındır
Benzer bir zaferi yeniden elde etmeyi amaçladıklarını söyleyen Lucescu “Ancak unutulmasın ki o karşılaşma ile bu müsabaka arasında önemli bir fark bulunuyor. İki yıl önce oynanan maçta, şampiyonaya gitmeyi garantilemiş bir İzlanda vardı. Ancak bu defa dört takımın da grupta çok çetin bir mücadele içerisinde olduğunu görüyoruz. Üstelik üçüncü olmanın hiçbir getirisi olmayacak. Hırvatistan maçında oyuncularımız neler başarabilecek kaliteye sahip olduklarını gösterdiler. Son bir gayret ve keskin bir konsantrasyon ile, ekim ayında önemli bir kutlama yapmayı umuyoruz. Yazar Paulo Coelho’nun bir sözünü hatırlatmak istiyorum; Siz zafere inanırsanız, o da size inanacaktır” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...