Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad rejimi Han Şeyhun saldırısından 5 gün önce de 'sarin gazı' kullanmış

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Esad rejimi Han Şeyhun saldırısından 5 gün önce de 'sarin gazı' kullanmış

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün, Suriye'de Esad rejiminin ölümcül sarin gazı kullandığına ilişkin yeni bir bulguya daha ulaştığını açıkladı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, yaptığı yazılı açıklamada, BM ve OPCW tarafından oluşturulan ortak soruşturma misyonunun (JIM) bulgularının, Suriye'nin kuzeyinde 30 Mart'ta, Han Şeyhun saldırısından 5 gün önce de sarin gazı kullanıldığını ortaya koyduğunu bildirdi.

Nikki Haley açıklamasında, "OPCW, Suriye rejiminin ölümcül sarin gazı kullandığının bir başka örneğini daha açıkladı." ifadesine yer verdi.

Esad rejiminin yıllardır masum Suriyeli sivilleri öldürmek ve terörize etmek için kimyasal silahlar kullandığını, sahip olduğu bu silahlar konusunda yalan söylediğini ve OPCW ile iş birliği yapmayı reddetmeyi sürdürdüğünü belirten Haley, "Suriye rejimi işlediği suçların hesabını vermediği sürece gelecekteki kimyasal silah saldırılarını önleyemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Esad rejimi, 4 Nisan'da İdlib'e bağlı Han Şeyhun beldesinde kimyasal silahla yaklaşık 100 sivili öldürmüş, 500 civarında sivili de yaralamıştı. BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Esad rejiminin Han Şeyhun kimyasal silah katliamında sarin gazı kullandığını teyit etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...