Moritanya'dan Mursi'ye destek festivali

/ Kaynak: AA
Moritanya'dan Mursi'ye destek festivali

DÜNYA Haberleri  / AA

Novakşot'ta Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek amacıyla "Mısır Arap Cumhuriyeti'nin Meşru Zaferi Festivali" düzenlendi.

Moritanya'da Reform ve Kalkınma için Ulusal Birlik Partisi, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için "Mısır Arap Cumhuriyeti'nin meşru zaferi" adı altında festival düzenlendi. Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından başkent Novakşot'ta Mursi'ye destek amacıyla Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) bağlı Reform ve Kalkınma için Ulusal Birlik Partisi tarafından düzenlenen festivalde Moritanya ve Mısır bayrakları açıldı. Binlerce kişinin katıldığı festivalde, Mursi fotoğrafları taşındı ve destek sloganları atıldı. Darbe karşıtı sloganların da atıldığı festivalde konuşan Reform ve Kalkınma için Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Muhammed Cemal, ülkesinin Mısır'daki darbe karşısındaki tutumunu eleştirdi. Moritanya'nın seçimle işbaşına gelen ilk devlet başkanını darbe ile görevinden eden şu anki Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdülaziz'in Mısır'daki darbe konusunda sergilediği tutuma işaret ederek "Kuşlar kendi türleriyle beraber uçar" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...