Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro, Türkiye'ye geliyor

Düzenleyen:
Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro, Türkiye'ye geliyor

DÜNYA Haberleri

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Maduro, ülkede yaşanan gerilim ve ayaklanmadan ABD'yi sorumlu tutuyor. Görüşmeden çıkacak mesaj ikili ilişkilerin yanı sıra Ankara'nın yaşananlara yönelik tavrını da ortaya koyacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, 5-6 Ekim'de Türkiye'de olacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maduro, ikili ve heyetler arası görüşmelerde, Türkiye-Venezuela ilişkilerini ele alarak, bölgesel ve uluslararası sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunacak.

İki ülkenin dışişleri bakanlarının başkanlığında Ortak İşbirliği Komisyonu'nun ikinci toplantısı da düzenlenecek.

Ülkesinde yaşanan gerilim ve olaylardan ABD yönetimini sorumlu tutan ve Washington hükümetinin Venezuela'nın içişlerine müdahele etmeye çalıştığını öne süren Maduro, Birleşik Devletler'e meydan okumuş ve görevini terk etmeyeceğini bildirmişti.

Türkiye ve Venezuela arasındaki görüşmelerden çıkacak mesaj ikili ilişkilerin yanı sıra Ankara'nın bu ülke ve Güney Amerika'da yaşananlara yönelik tavrını da ortaya koyacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...