Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Irak'a hava sahası ve sınırlar kapatılacak

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Irak'a hava sahası ve sınırlar kapatılacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde konuştu. Açıklamasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimindeki (IKBY) sözde bağımsızlık referandumuna değinen Erdoğan, Kuzey Irak'a hava sahası ve sınırların kapatılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bazı kanaat önderleriyle buluşmasında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ülkemizde ve bölgemizde çok önemli hadiselerin yaşandığı hassas bir dönemde bir kez daha sizlerle birlikte istişare etme ihtiyacı duyduk. İçinde bulunduğun kadim coğrafya sancılı çalkantılı bir dönemden geçiyor. Haritaların yeniden masaya konulduğu bir sürecin içindeyiz. Bu dönemin parolası da böl parçala yönet hatta yut. Küresel sömürge odaklarının yıllardır el attıkları her yerde başarıyla uyguladıkları bu taktik bir kez daha bölgemizde tedavüle konulmuştur. Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan terör kantonları bu planın parçalarıdır. Tarih bir ibret vesikası olduğu kadar istikbalin de pusulasıdır."

"TARİH İBRET ALMAYANLAR İÇİN TEKERRÜR EDER"

"Tarih ibret almayanlar için tekerrür eder ibret alanlar için etmez. Biz tüm imkanlarımızla geçmişteki hataların tekrarlanmaması için gayret göstermemiz gerekiyor. Bölgemize yönelik bu kanlı senaryonunun önündeki en büyük engel Türkiye'dir. Güçlü Türkiye bölgesel huzur ve istikrarın güvencesi demektir.

15 Temmuz darbe girişiminin bir kısım failleriyle ilgili mahkeme kararını dün açıkladı. Bu dünya etme bulma dünyasıdır. Samimi olmazsan dürüst olmazsan bunun cezasını ama bu dünyada ama ebedi alemde muhakkak çekeceksin. Bunlar samimi değil dürüst değil. Mücadelemizi de sonuna kadar devam ettireceğiz. Hukuk yoluyla her türlü adımı atacağız. Suriye'de Irak'ta oynanan bölme parçalama oyunlarının amacı Türkiye'yi güneyden kuşatmaktır. Ülkemizin içini de kapsayan büyük bir oyundan bahsediyorum. Bu oyunu da bozacağız."

"BU DÜNYA ETME BULMA DÜNYASIDIR"

"15 Temmuz darbe girişiminin bir kısım failleriyle ilgili mahkeme kararını dün açıkladı. Bu dünya etme bulma dünyasıdır. Samimi olmazsan dürüst olmazsan bunun cezasını ama bu dünyada ama ebedi alemde muhakkak çekeceksin. Bunlar samimi değil dürüst değil. Mücadelemizi de sonuna kadar devam ettireceğiz. Hukuk yoluyla her türlü adımı atacağız."

"BU OYUNU DA BOZACAĞIZ"

"Suriye'de Irak'ta oynanan bölme parçalama oyunlarının amacı Türkiye'yi güneyden kuşatmaktır. Ülkemizin içini de kapsayan büyük bir oyundan bahsediyorum. Bu oyunu da bozacağız. Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye tüm bölgemizin ve ülkemizin güvenliğinin tehlikeye atılmasına müsaade edemeyiz. Referandum denilen olan bir sebeptir ama netice değildir netice bundan sonrasıdır. Burada iş bitmemiştir sadece başlamıştır."

"HAVA SAHALARI DA KAPATILACAK YAKINDA SINIRLAR DA KAPATILACAK"

"Bir tarafından İran kuzeyinde Türkiye güneyinde Irak yönetimi batısında Suriye. Ne yapacaksın? Nereye gideceksin? Bütün hava sahaları da kapatılacak uçuşlar zaten yasaklandı. Yakında sınırlar da kapatılacak. Memurunun maaşını ödeyemiyordun bize geldin Başbakanlığım döneminde kendisine 2 milyar dolar kredi açtık. 'Bu benim çocukluğumun hayaliydi' diyor. Otur oturduğun yerde."

"BU, IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE İHANETTİR"

"Türkiye'nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararına karşı koyduğu tepkinin ne Kürtlerle ne Kürtlükle bir ilgisi yoktur. Bizim tepkimiz, Irak'ın birliğe, beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde hiçbir gereği ve zorunluluğu yokken üstelik de ülkemize danışılmadan böyle bir teşebbüste bulunulmuş olmasıdır. Bu, Irak'ın toprak bütünlüğüne bir defa bir ihanettir."

"SANA BU AKLI KİM VERİYOR?"

"Sana bu aklı kim veriyor? Sadece arkanda İsrail var. Sağ tarafına Fransa'nın eski Dışışleri Bakanı'nı almışsın, sol tarafına da bir başka Yahudiyi almışsın ve onlarla beraber masa üstünde çalışma yapıyorsun. Onlar sana dost değil, dost değil. Onlar bugün senin yanında olur, yarın yok olurlar. Sen bize bakacaksın."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...