İşte Gezi olayları sonrası hükümetin yol haritası

İşte Gezi olayları sonrası hükümetin yol haritası

GÜNDEM Haberleri

'Yeni Anayasa'dan geri adım atılmayacak. İş birliği ve diyalog zemini güçlendirilecek. Alevi Açılımı da hızlanacak'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmayları ile birlikte Gezi Parkı eylemleri konusunda yapılan toplantıların ardından hükümetin izleyeceği stratejinin detayları ortaya çıkmaya başladı. 2014 yılında yapılacak iki kritik seçimi (yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi) de dikkate alan AK Parti yönetiminin yaptığı tespit ve bundan sonra izlenecek yolla ilgili değerlendirmeleri şöyle sıralanıyor... nbsp; gt; Kimse tehlikenin farkında değil. Türkiye'nin siyasi zemini kayıyor. CHP ve Kılıçdaroğlu, anti siyaset yaparak siyaset zeminini yok etmek istiyor. CHP ile birlikte bütün toplum kesimlerinin oynanan oyunun fark etmesi için daha çok çaba sarfedilecek. Çünkü bir ülkede siyaset kurumu işliyorsa demokrasi işler. nbsp;
gt; Hiçbir problem kendini üreten evrende çözülmez. Bir üst evrende çözülür. Bu da yeni anayasa ile mümkün olur. Yeni anayasa bugün daha değerli bir hale gelmiştir. CHP ve MHP'nin yeni anayasaya daha çok ihtiyaç olduğunu görmesi lazım.
gt; Türkiye şu anda bir demokrasi problemi yaşıyor. Bunu aşmak için daha çok diyalog ve işbirliği gerekir. Bu tür kırılmalarda öncelikle parti tabanı sağlamlaştırılır. Başbakan bunu yaptı. İnsanlara 'Bir sıkıntı yok, kriz aşılır' dedi. 'Gücümüz var' mesajı verilmeliydi. Başbakan bunu da yaptı. Belli kesimler tek problem kaynağı olarak iktidarı görüyor. Bu kriz üzerinden muhalefet ve medya iktidarla hesaplaşmak istiyor. Buna izin verilmeyecek.
gt; Son süreçte özellikle Alevi vatandaşlar kullanıldı. Bu sebeple öncelikli olarak Alevilerin sakinleştirilmesi sağlanacak. Almanya ve İran, Alevilere yaşama hakkı tanınmayacağı yönünde provokasyon yapıyor. Yapılması gereken şey hızlı bir şekilde Alevilerle bir diyalog kurulması. Çok kısa sürede bu gerçekleştirilecek. Çözüm süreci de enfeksiyona açık. Orada da bir hassasiyet oluşturulması lazım. Demokratikleşme paketi kısa sürede gündeme getirilecek.
"Sokakta bir öfke var. Siyaset bunu yönetemezse asıl o zaman siyaset zemini kayar. Onun için CHP'yi MHP'yi ve BDP'yi de korumak gerekiyor."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...