Eski arabanı peşinata say, yenisini al götür

- Güncelleme:
Eski arabanı peşinata say, yenisini al götür

Ekonomi Haberleri

Yeni bir teşvik üzerinde çalıştıklarını söyleyen Bakan Ergün, 'Eskisi peşinat olsun, yenisi alınsın şeklinde bir model olabilir' dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, eski otomobiller için yeni bir hurda yasası geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Ergün düzenlemeyle ilgili, "Bir taraftan hurda araçları teslim etsinler, diğer taraftan yeni araç almalarını teşvik edelim. Bunu yeni aracın peşinatı haline getirelim" dedi. Türkiye'de trafikte olmaması gereken çok eski araçlar bulunduğunu söyleyen Ergün, kamyon ve otobüsler için daha önce bir düzenleme yaptıklarını hatırlattı. Otomobille ilgili de düzenlemeye ihtiyaç olduğunu dile getiren Ergün, "Bunu yaparken sektörü de güçlendiren adımlar atabilir miyiz diye hesap ediyoruz. Sadece 'hurdayı teslim et, al paranı' şeklinde olmasın. Bu sadece hurda aracı piyasadan çeker" diye konuştu. Çalışmanın henüz tamamlanmadığını söyleyen Ergün, düzenlemenin 20 ve üstü yaş araçlara uygulanacağını anlatarak, bunun 16 yaşın üzerindeki araçlara da uygulanması yönünde talep olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de yerli markaya ihtiyaç olduğunu vurguluyan Ergün, "Türkiye'de üretilen araçlar talepleri karşılamıyor, ithal oranı yüzde 78 oldu. Demek ki Türkiye'de üretilen otomobiller toplumumuzu tatmin etmiyor" değerlendirmesinde bulundu. İSTANBUL AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...