Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhuriyet ve çeyrek karaborsaya düşebilir

- Güncelleme:
Cumhuriyet ve çeyrek karaborsaya düşebilir

Ekonomi Haberleri

Çeyrek altın ve cumhuriyet altını basan darphanenin 8 Temmuz'da başlayacağı grev öncesinde kuyumculardan 'Karaborsa ve soygun' uyarısı geldi.

Çeyrek altın ve cumhuriyet altını basan darphanenin 8 Temmuz'da başlayacağı grev öncesinde kuyumculardan "Karaborsa ve soygun" uyarısı geldi. Grev öncesi sorularımızı cevaplandıran İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, "Devlet altın basmazsa fırsatçılara gün doğar. Düğün sezonunda piyasada çeyrek ve cumhuriyet bulunmazsa kalpazanlar devreye girer ve ellerindeki altını basarak piyasaya sürer. Sektör bunun cezasını daha önce çok çekti" dedi. Grevin karaborsacıları sevindirdiğini de söyleyen Kameroğlu, "Elinde altın stoku olanlar para kazanır. Çok yoğun bir düğün sezonu yaşayacağız. Eğer grev olur ve uzun sürerse bugün 130 lira olan çeyrek altının fiyatının 150 liraya satılacağını düşünüyorum" diye konuştu. Bu zamana kadar sektör olarak darphaneye işçilik parası olarak 60 milyon lira para ödediklerini de söyleyen Kameroğlu, "Burada kilit noktası sendikadır. Sendikanın dayatması halkın soyulacağı anlamına gelir. Anlaşma olmazsa altın pahalanır. Ben ilk gün anlaşma olacağını düşünüyorum. Adaletli olmak gerekirse işçilerin hakkının verilmesi gerekir. Maliyeci ve gümrükçüler gibi darphane işçisine de prim verilebilir" dedi. Grev kararını asan Basın-İş Sendikası Başkanı Yakup Akkaya ise yaptığı açıklamada, işçilerinini ücretlerinin yanı sıra çalışma ortamının da iyileştirilmesini istediklerini belirterek, "Çalışanlar atölyelerine gidinceye kadar tuvalet ihtiyaçlarını karşılayıncaya kadar potansiyel hırsız muhammelesi görüyorlar. 15 yıllık kıdeme sahip işçilerin yüzde 99'u evli ve çocuklu. nbsp;Yüzde 65'i de kirada oturuyor. Ortalama 1524 lira ücretin, insan onuruna yakışır bir ücret olduğunu düşünmüyoruz" açıklamasını yaptı.Basın-İş Sendikası Başkanı Akkaya, 1524 lira nbsp;olan ücret ortalamasını?2 bin liraya çekecek bir çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...