Konuta güvenen kaybetmez

Düzenleyen:
Konuta güvenen kaybetmez

Ekonomi Haberleri

Tahincioğlu’nun 250 milyon dolar yatırımla inşa ettiği Nidapark Bomonti’de 599 konuttan 151’i satıldı. Projeden ev alacakların yüzde 100’ü aşkın kazanç sağlayacağı ifade edilirken, gayrimenkülün yatırım için hâlâ ‘güvenli liman’ olduğu vurgulandı.

Cabir Turğut 

Tahincioğlu imzasıyla İstanbul’un Şişli semtinde yükselen konut projesi Nidapark Bomonti’de satışlar başladı. KDV dâhil 714 bin liradan satışa sunulan dairelerin 3 yıl sonra teslim edilmesi planlanıyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, rezidans, ofis ve alışveriş alanlarının da yer aldığı Nidapark Bomonti’de çok hızlı bir satış ivmesi yakalayacaklarını söyledi. Proje içerisinde konumlandırılan 599 konuttan 151’inin ön talepte alıcı bulduğunu belirten Tahincioğlu “Yerli tüketicilerimize öncelik verdik. ‘Şimdi Al 2019’da Öde’ kampanyasına benzer bir seçenek sunuyoruz. Yaptığımız kampanyalar sayesinde yoğun bir ilgi var” diye konuştu. 
250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Nidapark Bomonti’nin yatırım değerinin 250 milyon dolar olduğu bilgisini veren Tahincioğlu, dairlerin metrekare fiyatının 8 bin 300 TL’den başladığını paylaştı. Fiyatların bölgenin ortalamasının çok altında kaldığına dikkati çeken Tahincioğlu “Ancak metrekaresi 17 bin liraya kadar çıkan dairelerimiz de var. Dönem dönem kârlılıklarımızdan feragat ederek, düşük fiyatlarla satışa çıkıyoruz. Bunun uzun vadede bize sürdürülebilir bir katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
DUBAİLİ GRUPLARLA ANLAŞACAĞIZ
 Önümüzdeki dönem içerisinde bütün projelerden her yıl ortalamada 1 milyar dolar civarında ürün satmayı hedeflediklerini anlatan Tahincioğlu “Hayata geçirdiğimiz konut projelerinde bugüne kadar yatırımcılar yüzde 100’ü aşkın oranlarda kazançlı çıktılar” şeklinde konuştu.
Tahincioğlu, Dubai’de gerçekleşen gayrimenkul fuarında birkaç yabancı gruptan teklif aldıklarını da belirterek, anlaşmanın önümüzdeki hafta tamamlanabileceğini aktardı.
KAOTİK BİR DURUM BEKLEMİYORUM
 Özcan Tahincioğlu, toplantının devamında sektörün şu anki mevcut durumu ve gayrimenkülün geleceğine dair senaryolara ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Konut satışlarındaki durgunluğun nakit sıkıntısına neden olduğu iddialarına cevap veren Tahincioğlu “İster istemez bir dönem sektörde yorgunluk olduğu gözlendi. Ancak bu sorun çeşitli kampanyalarla aşıldı. Hem konut alıcıları hem üreticiler önemli kazançlar elde etti. Finansal gücü yüksek olan proje geliştiricileri nakit sıkıntısını aşabilecek kurumsal güce sahipler. Gayrimenkul sektöründe kaotik olarak adlandırılabilecek bir durum beklemiyorum” diye konuştu.
NİDAPARK’TA PEŞİN ALANA YÜZDE 15 İNDİRİM
İçerisinde kapalı ve açık yüzme havuzu, dinlenme ve güneşlenme terası, fitness salonu bulanan projede 1+1 ve 2+1 daireler için birer adet, 3+1 daireler için ikişer adet ve 4+1 daireler için üç otopark yeri tahsis ediliyor. Cazip ödeme avantajları sunulan projede yüzde 5 peşinat, 6 ay sonra yüzde 5 ara ödeme, 12 ay sonra yüzde 10 ara ödeme, yüzde 80’lik kısmı 60 aya kadar yüzde 0 faiz, 61-120 aylık seçilen vadelerde ise yüzde 0.45 aylık faiz imkânı yer alıyor. Satışlarda anlaşmalı olan Vakıfbank, Halkbank, Akbank’tan kredi seçeneklerinden yararlanılabiliyor. Projede peşin alım yapmak isteyenlere ise yüzde 15 indirim yapılıyor.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...