Dolar 2 TL'ye gidiyor borsa yüzde 3 düştü

- Güncelleme:
Dolar 2 TL'ye gidiyor borsa yüzde 3 düştü

Ekonomi Haberleri

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin faiz indirimi ve parasal genişleme sinyali vermesiyle yükselişe geçen borsalarda bayram havası kısa sürdü.

Mısır'daki olaylara rağmen Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin faiz indirimi ve parasal genişleme sinyali vermesiyle yükselişe geçen borsalarda bayram havası kısa sürdü. ABD'de tarım dışı istihdam rakamlarının beklenenden olumlu çıkması piyasaları olumsuz etkiledi. Borsada kayıplar 3'ü aşarken, 1.97 TL'ye yaklaşan?dolar yeni bir rekor kırdı. Altında kayıp ise yüzde 3'ü buldu. ABD'de haziran ayı tarım dışı istihdam rakamları beklentinin üstünde 195 bin olarak gerçekleşti (Beklenti 165 bin). İşsizlik oranı ise yüzde 7.6 oldu. Özellikle istihdam oranının beklentilerin üstünde çıkması piyasalarda FED'in tahvil alım programını yavaşlatacağı şeklinde algılandı. ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 2.67'e kadar çıkarak son iki yılın zirvesine ulaştı. Bu gösterge gelişmekte olan ülkelerden para çıkacağı algılarını kuvvetlendirince Türkiye'de de borsada sert hareketler oldu. Önceki gün Draghi'nin açıklamasıyla yükselen borsada yeniden soğuk rüzgarlar esmeye başladı. Borsa günü yüzde 3.05 kayıpla 73.111?seviyesinden kapattı. 1.9680 seviyelerini gören dolar da yeni bir rekora imza attı. ABD istihdam verilerinin beklenenden iyi çıkması altında da büyük kayıplara yol açtı. Veri açıklanırken 1240 dolardan işlem gören altının onsu yüzde 3 düşüşle 1210 dolara geriledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...