Terör örgütlerinden ortak kaos planı

Düzenleyen:
Terör örgütlerinden ortak kaos planı

GÜNDEM Haberleri

DHKP-C’de ele geçtiği iddia olunan Cumhurbaşkanı’nın Üsküdar’daki ikametine ait krokilerle toplumda ve ilgili kurumlar nezdinde algı oluşturularak, yakın koruma ekibinin değiştirilmesi sağlandı

FETÖ üyesi eski polislerin, silahlı terör örgütü DHKP-C’ye eleman yerleştirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar’daki konutunun krokisinin sızdırıldığı bu örgüt elemanları aracılığıyla kaos eylemleri gerçekleştirmeyi hedefledikleri iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, çarpıcı bilgilere yer verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, DHKP-C terör örgütünden ele geçtiği iddia olunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikametine ait krokilerle toplumda ve ilgili kurumlar nezdinde algı oluşturularak, yakın koruma ekibinin değiştirilmesinin sağlandığı anlatıldı. FETÖ sanığı eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in, DHKP-C’ye yapılan operasyonda ele geçirilen ve incelemesi yapılmamış flash belleğin içindeki bilgileri bildiği aktarılan iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikametine ait harita bilgilerini DHKP-C’ye emniyet mensuplarının sızdırdığı belirtildi. İddianamede, DHKP-C sorumlularından mağdur Asuman Akça’nın, milliyetçi kişilere ait araç kullanılarak öldürülmesinin planlandığı, bu sayede milliyetçi/ülkücü gruplar ile DHKP-C mensuplarının karşı karşıya getirilerek toplumda infial oluşturulmasının hedeflendiği belirtilerek, Akça’nın cesedinin üzerine Türk bayrağı bırakılmasının istendiği ancak aracın bozulması üzerine tüm planın bozulduğu kaydedildi. İddianamede, şu ifadelere yer verildi: Bu örgütün (FETÖ) amaçları doğrultusunda kamuya sızmış olan mensupları aracılığıyla kişilerin öldürülmesine dahi göz yumduğu, illegal yapılanmaları ve diğer terör örgütlerini araç olarak kullanabildiği anlaşılmaktadır. FETÖ’nün amacına ulaşmak için var olan terör örgütleri ile iş birliğinden çekinmediği, entelektüel bilgi birikimi, eleman sayısı, ekonomik güç nedeniyle çoğu zaman bu terör örgütlerini, kendi amaçları doğrultusunda yönettiği ve PKK/KCK ile DHKP-C silahlı terör örgütleri ile iş birliği içerisinde olduğu anlaşılmıştır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...