İnsanlık dertleri festivalde

Düzenleyen:
İnsanlık dertleri festivalde

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türkiye’nin en köklü sinema organizasyonlarından biri olan Uluslararası Antalya Film Festivali, bu sene resmi seçkisinde bir birinden iddialı filmlere yer verecek.

Türkiye’nin en köklü sinema organizasyonlarından biri olan Uluslararası Antalya Film Festivali, bu sene resmi seçkisinde bir birinden iddialı filmlere yer verecek. 21-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 54. Antalya Film Festivali’nin resmi seçkisinde 13 film yer alırken, yarışma kategorisindeki 10 film önemli ödüller için rekabet edecek. Festivalde yarışacak filmler küresel göçmen krizini, adaletsizliği, gençlik aşkını ve üretkenliği işliyor. 
Resmi seçkide Vincent van Gogh’un hayatının anlatıldığı “Loving Vincent”, Ender Özkahraman’ın son eseri “Zor Bir Karar”, Sanatçı Ai Wei Wei’nin “İnsan Seli” belgeseli gibi filmler yer alacak. Festivalin açılışı ise Saraybosnalı yönetmen Aida Begic’in tamamı Türkiye’de çekilen “Bırakma Beni” (Never Leave Me) filmi ile yapılacak. Film, Şanlıurfa’da travmatik geçmişlerinden kurtulmaya çalışan iki Suriyeli yetim erkek çocuğun hikâyesini mevzu ediniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...