Bir şahesere saklanmış acılar

Düzenleyen:
Bir şahesere saklanmış acılar

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dünya edebiyatının şaheserlerinden biri olan “Çavdar Tarlasındaki Çocuklar” romanının arka planı, dokunaklı bir filmle beyazperdeye taşındı.

Dünya edebiyatının şaheserlerinden biri olan “Çavdar Tarlasındaki Çocuklar” romanının arka planı, dokunaklı bir filmle beyazperdeye taşındı. Yönetmen Danny Strong’un “Çavdar Tarlasındaki Asi” ismiyle çektiği film, kitabın yazarı J.D. Salinger’in hayatı üzerinden ilerliyor. 20. asrın ortasında Amerika’da geçen filmin başrollerinde Nicholas Hoult, Kevin Spacey ve Sarah Paulson var. Yazar olmak için babasını karşısına alan Salinger, kafasındakileri gerçeğe dönüştürmek için üniversiteyi yarıda bırakıyor. Hocası Whit da onun kabiliyetlerini görüp, yazması için teşvikte bulunuyor. Genç adam, asker olarak katıldığı II. Dünya Savaş’ında yaşadıklarını bir türlü aklından çıkaramıyor. Salinger, yazar olmak için çıktığı yolda, kalp kırıklıkları ve buhranlı zamanlar yaşıyor. Film, Amerikan edebiyatının kurallarını yeniden ortaya koyan bir yazarın hayatına çarpıcı bir bakış sunuyor. Eserde, Salinger’ın bilinmeyen yönlerine de temas ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...