Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kral S-400 alıyor

Düzenleyen:
Kral S-400 alıyor

GÜNDEM Haberleri

Rusya’yı ziyaret eden ilk Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Moskova’ya geldi. Havalimanında Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitriy Rogozin ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov tarafından karşılanan Kral, 3 günlük ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitri Medvedev ile bir araya geldi.

Rusya’yı ziyaret eden ilk Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Moskova’ya geldi. Havalimanında Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitriy Rogozin ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov tarafından karşılanan Kral, 3 günlük ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitri Medvedev ile bir araya geldi. örüşmenin ardından Rusya ve Suudi Arabistan, 1 milyar dolarlık ortak yatırım fonu için anlaşma imzaladı. Dubai merkezli Arabiya TV’ye göre, Suudi Arabistan’ın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması için de mutabakata varıldı. Görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Kral Selman, Irak’ın ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini söyledi. İki lider, dünya petrol piyasasınıın istikrarı için birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Putin de "Bu, ikili ilişkiler tarihinde Suudi Arabistan Kralı'nın Rusya'ya yaptığı ilk ziyaret. Bu ziyaret, başlı başına dönüm niteliğinde bir gelişme. İlişkilerimiz son derece büyük bir tarihe sahip" dedi. Rus lider, Kral Selman'ın Suudi Arabistan'ı ziyaret etme çağrısına olumlu cevap verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...