Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ünlülerin hesaplarını çalan çete çökertildi

Düzenleyen:
Ünlülerin hesaplarını çalan çete çökertildi

GÜNDEM Haberleri

Ünlülerin hesaplarını ele geçirerek şantajla para isteyen 'Oltacılar' çetesi çökertildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri operasyonu, geçtiğimiz ağustos ve eylül aylarında instagram hesapları ele geçirilen ünlü oyuncu Tamer Karadağlı ile sunucu Seda Akgül’ün suç duyurusu sonrası başlattı. Yapılan teknik çalışmanın ardından 8 ilde dün sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 31 şüpheli gözaltına alındı. 

SORGUYA ALINDILAR
İnstagram, Twitter ve Facebook hesaplarını ele geçirdiği bazı ünlü isimlerden ve vatandaşlardan şantajla para istediği ortaya çıkarılan çetenin üyeleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Hacker çetesinin mağdurları arasında, yakında zamanda hesapları çalınan; eski içişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, oyuncu Demet Evgar, oyuncu Gamze Özçelik, manken Emine Ün, şarkıcı Zara ve Keremcem’in de olduğu değerlendiriliyor.   

Gözaltındaki şüphelilerin, FETÖ sanığı komedyen Atalay Demirci’nin Fethullah Gülen’e yakın isimler Hakan Şükür ve Enes Kanter ile yazışmalarını ortaya çıkaran bilgisayar korsanları olduğu ve terörist gruplarla bağlantısı olan ünlüleri bulmak için hesapları ele geçirdiklerine yönelik açıklamalar yaptıkları öğrenildi.

Polisin operasyonu esnasında adresine baskın yapılan bir şüphelinin bilgisayarında yapılan ilk incelemede; bir ünlünün hesabının hacklenmeye çalışıldığı belirlendi.

'HESAPLARI İADE EDİYORUZ'

‘Sosyete ve sanat dünyasında hiçbir şey gizli kalmayacak’ mesajını yayımlayan aynı çetenin Zara ve Keremcem ile Emine Ün’ün hesaplarını inceleyip “FETÖ ve terör örgütleriyle ilgili herhangi bir veri bulamadığımız için hesapları iade ediyoruz” şeklinde açıklama yapması da dikkat çekmişti.

BİRÇOK İSİM MAĞDUR

Son aylarda sosyal medya hesapları hacklenen ve gündeme gelen diğer ünlüler ise şöyle: Şarkıcı Aleyna Tilki, oyuncu Mert Fırat, şarkıcı Onur Akay, oyuncu Oktay Kaynarca, oyuncu Nebahat Çehre, oyuncu Zerrin Tekindor ve oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ.  Milliyet

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...