Ağbal: Asgari ücret 1.404 TL’nin altına inmez

Düzenleyen:
Ağbal: Asgari ücret 1.404  TL’nin altına inmez

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir Vergisi sebebiyle eylülde asgari ücretin 1404 liranın altına düştüğünü, bunu önlemek için çalışma yaptıklarını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir Vergisi sebebiyle eylülde asgari ücretin 1404 liranın altına düştüğünü, bunu önlemek için çalışma yaptıklarını söyledi. Ağbal, asgari ücretin 1404 liranın altına düşmemesi için yasal düzenleme önerileri olduğunu ifade etti. Kamu kurumlarına ait taşınmazları şehir dışına taşınacak sanayi sitelerinin kullanımına sunmak amacıyla bir madde çalışmasının da kanun taslağında yer aldığını söyleyen Ağbal, 2018 yılında kurumlar ve katma değer vergileri üzerinden teşvik verileceğini, imalat sanayinde yapılacak yatırım harcamaların için yüzde 100 indirimli Kurumlar Vergisi uygulanacağını ifade etti ve “2018’de ne kadar yatırım harcaması yaparsanız, diğer kazançlardan elde ettiğiniz bütün kazançtan bu harcamayı düşme imkânı veriyoruz” dedi. Emlak vergisi artışında en fazla yüzde 50 sınırı getirdiklerini, Özel İletişim Vergisinde yüzde 7,5’lik tek oran getirdiklerini ifade etti. 

10 yıllık lojmanlar satılacak

Ağbal, kamu taşınmazlarının ekonomiye kazandırılarak bütçeye kaynak oluşturulacağına da dikkati çekerek, kamu lojmanlarının satışa çıkacağını bildirdi. Satışta öncelik, lojmanda oturan memurlara verilecek. Savunma, güvenlik, adalet gibi birimnlerin kullanıldığı yerler için satış söz konusu olmayacak. Ağbal, elde edilen gelirin de hem bütçeye kaynak olacağını hem de gerekli yerlerde yeni lojmanların yapımında kullanılacağını ifade etti. Kamunun elinde yaklaşık 249 bin adet lojman ve sosyal tesis bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...