Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dört ülkeyi birden yıktı! Ölü sayısı giderek artıyor

Düzenleyen:
Dört ülkeyi birden yıktı! Ölü sayısı giderek artıyor

YAŞAM Haberleri

Tropikal Fırtına Nate, Orta Amerika ülkeleri Nikaragua, Kosta Rika, Honduras ve El Salvador'da büyük yıkıma yol açtı. Heyelan ve sellerle birlikte yollar kapandı, köprüler yıkıldı, evler hasar gördü. En az 22 insanın öldüğü bölgede, onlarca kayıp var.

Orta Amerika ülkelerini vuran Tropikal Fırtına Nate, en az 22 can kaybına yol açtı. Nikaragua, Kosta Rika, Honduras ve El Salvador'u yıkıp geçen şiddetli fırtına, ABD’ye doğru ilerliyor. Aşırı yağış, heyelan ve sellerle birlikte yollar kapandı, köprüler yıkıldı ve evler hasar gördü. Üç ülkede 20'den fazla insandan haber alınamıyor, ekipler kayıpları arıyor.

En az sekiz kişinin öldüğü Kosta Rika'da tüm tren seferleri ertelendi, onlarca uçuş da iptal edildi. Binlerce Kosta Rikalı sığınaklarda geceyi geçirdi, yaklaşık 400 bin insana su verilemiyor. Turistik birçok milli park da Nate nedeniyle kapatıldı.

Nikaragua'da 11 can kaybı var. Düşen yağış miktarı 38 cm, altyapı büyük zarar gördü.Honduras'ta hayatını kaybeden üç kişiden ikisi, bir nehirde boğulan gençler. Ülkede çok sayıda kayıp var.

Dört ülkeyi birden yıktı! Ölü sayısı giderek artıyor

El Salvador'da ise meydana gelen toprak kayması bir can aldı.Nate Fırtınası'nın ABD'ye doğru ilerlediği bildiriliyor. Amerikan Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), bu Sabah yaptığı uyarıda fırtınanın Meksika Körfezi üzerinde kasırgaya dönüşebileceğini aktardı. Fırtına halihazırda Honduras kıyılarından ayrılmış durumda.

Dört ülkeyi birden yıktı! Ölü sayısı giderek artıyor

Yaz mevsimi sonundan bu yana üç büyük kasırga, Orta ve Kuzey Amerika'yı vurdu. Harvey Kasırgası ABD'nin güneybatı kıyılarına yıkıp geçti, Atlas Okyanusu'ndan yolculuğuna başlayan Irma ise Karayipler'deki Adalar ile ABD'nin Florida kıyılarını vurdu. Maria ise en büyük zararı Karayipler'deki ada ülkelerine verdi. Üç kasırgada yüzden fazla insan öldü, ortaya çıkan zarar ise en az 400 milyar dolar.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...