Altın'da sert düşüş yaşandı

- Güncelleme:
Altın'da sert düşüş yaşandı

GÜNDEM Haberleri

ABD'den gelen istihdam rakamları nedeniyle altının onsu saatler içinde yüzde 3 kayıpla 39 dolar düşerek 1212 doları gördü.

ABD'de iyi gelen yeni istihdam rakamları altında yeni düşüş dalgasını oluşturdu. Altın saatler içinde 40 dolara kadar düştü. Altın 27 Haziran gece yarısında da yine benzer bir düşüş yaşamıştı. Altın yatırımcıları yeni haftaya endişeli girecek. ABD'de Haziran ayında 195 bin yeni istihdam oluşturulması altını vurdu. Beklenen 165 bin rakamının çok üstünde gelen bu rakam üzerine yatırımcılar altın ve diğer değerli metallerden çekilmeye başladı. Altının onsu saatler içinde yüzde 3 kayıpla 39 dolar düşerek 1212 doları gördü. Bu rakam 27 Haziran'da yaşanan geceyarısı şokundan sonra en düşük seviye oldu. Haftasonuna girerken biraz toparlanan altın günü yüzde 1,99 kayıpla 1222 dolardan kapadı. Altın son yıllarda Fed'in tahvil alım programına paralel büyük bir yükseliş yaşamıştı. 19 Haziran'da Ben Bernanke'nin tahvil alımı yıl sonunda yavaşlatıp 2014 ortasında bitirebileceğini açıklamasıyla yatırımcıları altını terk etmeye başlamıştı. Dün gelen istihdam rakamları bu senaryoyu desteklerken bazı uzmanlar tahvil alım programı yavaşlatılmasının yılsonundan bile önce Eylül ayında başlayabileceği yorumunu yaptı. Eylül senaryosunun gerçekleşmesi durumunda altının daha da düşebileceği tahmin ediliyor.

AMERİKAN FAİZLERİ ARTTIKÇA ALTIN DÜŞÜYOR
Fed'in açtığı bu yeni dönemde ABD 10 yıllık tahvil faizleri ile altın arasında da gözle görülür bir ters orantı oluştu. Amerikan 10 yıllık tahvil faizleri açıklanan istihdam rakamının ardından yüzde 2,70'in üstüne çıkarak Ağustos 2011'den sonra en yüksek seviyesine ulaştı. Fed tahvil alım programından beslenen altın böylelikle yatırımcılarını özellikle Amerikan tahvillerine kaptırmaya başladı. Altın yatırımcısı yeni haftaya endişeli girerken önümüzdeki hafta altının seyri merak konusu olacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...