Binali Yıldırım'ın Cuma namazı sonrası açıklamaları

Düzenleyen:
Binali Yıldırım'ın Cuma namazı sonrası açıklamaları

GÜNDEM Haberleri

Binali Yıldırım, bugün programları kapsamında Ankara'da. Yıldırım, Cuma namazı sonrası açıklamalar yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da cuma çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar;

"İBADİ'DEN DAVET GELDİ"

"İbadi'den böyle bir davet gelmiştir. Bu konuda arkadaşlarımız içeriği, zamanlaması konusunda çalışıyorlar. Bu önemli bir ziyarettir. Hazırlıkların yapılması gerekir.

"IRAK'LA İLİŞKİLERİMİZ GELİŞECEK"

(Başika açıklaması) 
Başika'daki askerlerimiz DEAŞ'la mücadeleye katılacaklara eğitim vermek üzere oradalar. Başika'nın aramızda sorun olmayacağını düşünüyorum. Kuzey Irak meselesi milli güvenlik meselesidir. Kademe kademe başka yaptırımlar da olacak. Irak'la olan ticari faaliyetlerimizin zarar görmemesi için Habur'un batısında Ovaköy denen kapının faaliyete geçilmesi. Bu konuda Irak'tan destek istiyoruz. Bu konuları ele almak için İbadi'yle bir araya gelmekten memnuniyet duyacağım.

"ZAMANI GELİNCE ADIMLAR ATILIR"

(Sınır kapılarının ve hava sahasının kapatılması)
Planları yapıldı. Zamanı yeri hasıl olduğunda gereken adımlar atılır. Türkiye'nin hedefi Kuzey Irak'ta yaşayan Kürt kardeşlerimiz değildir. Her türlü grup orada rahatça yaşamalıdır. 

"YAPTIRIMLAR KADEME KADEME DEVREYE GİRECEK"

"KDP'nin buradaki temsilcisinin geri gelmemesini istedik. Ayrıca Irak ile bizim askerlerimiz ortak tatbikat yapıyorlar. Daha başka, bundan sonra alınacak tedbirlerimiz de var. Bunun ipuçlarını sayın Cumhurbaşkanımız verdi. Hazırlıkları tamamlanınca bunlar kademe kademe devreye girecek."

MELİH GÖKÇEK'İN İSTİFA İDDİALARI

(Gökçek'in istifa edeceği iddiaları) Öte yandan Başbakan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği iddiaları hakkında "Kim söylüyor? Dedikoduya göre amel edilir mi?" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...