Talabani son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Talabani son yolculuğuna uğurlandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski Irak Cumhurbaşkanı ve KYB Genel Sekreteri Talabani, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Süleymaniye'de toprağa verildi.

Almanya'da tedavi gördüğü hastanede salı günü hayatını kaybeden eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani, Süleymaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na getirilen Talabani'nin naaşı, resmi karşılama töreninin ardından cenaze aracı içerisinde Ulu Cami'ye, oradan da Debaşan bölgesine getirildi.

Süleymaniye'nin yanı sıra Erbil, Duhok ve Kerkük'ten gelen siyah giyimli binlerce kişi, ellerinde Talabani posterleri taşıyarak, cenazenin toprağa verileceği güzergaha yürüdü. 

Kentin birçok yerine "Uğurlar Olsun Mam (Amca) Celal" yazılı posterler, siyah flamalarla KYB bayraklarının asıldığı görüldü. Muhtemel bir terör saldırısına karşı birçok cadde trafiğe kapatılırken, emniyet güçlerince yoğun güvenlik önlemleri alındı. Araç ve insan trafiğinden dolayı cenaze konvoyu havalimanından camiye ve orandan da Debaşan bölgesindeki tepeye yaklaşık 5 saatte ulaşabildi. Talabani'nin naaşı toprağa verilmeden önce makam odası gibi kullandığı Debaşan'daki evine son kez getirildi.

Talabani'nin naaşı, Debaşan'daki bir tepede kendisi için özel hazırlanan yere defnedildi.

Taziye kabullerinin ise 3 gün süreceği belirtildi.

Almanya'dan getirilen naaşın karşılanması törenine Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, IKBY Başkanı Mesut Barzani, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekigrtu) Genel Sekreteri Salahaddin Bahaddin, İslami Toplum Partisi (Komel) lideri Ali Bapir, Goran (Değişim) Hareketi lideri Ömer Seyid Ali, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Şii Koalisyonu lideri Nuri Maliki, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar Hekim, Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amıri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, Irak'taki büyükelçiler ve ülke temsilcileri katılmıştı.

Irak'ın ilk Kürt cumhurbaşkanı olan Talabani, tedavi için bulunduğu Almanya'nın başkenti Berlin'de salı günü 84 yaşında hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...