Libya Sabrata'da sokağa çıkma yasağı

Libya Sabrata'da sokağa çıkma yasağı

DÜNYA Haberleri

Libya'nın kuzeybatısındaki Sabrata kentinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı "Terör örgütü DEAŞ'la Mücadele Operasyonlar Birimi"nden yapılan açıklamada, dün kontrolün sağladığı kentte güvenliğin sağlanması ve vatandaşların mülklerini korunması için sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.
Açıklamada, güvenlik sağlanıncaya kadar geçerli olacak yasağın yerel saatle 22.00 ila 06.00 saatlerinde uygulanacağı bilgisi verildi.
Terör örgütü DEAŞ'la Mücadele Operasyonlar Biriminin dün Sabrata kentinde tamamen kontrolü sağladığı ve Enes ed-Debbaşi Taburu'na bağlı silahlı güçlerin kentten çıkarıldığı belirtilmişti.
UMH'ye bağlı söz konusu birim ile yine UMH'nin desteklediği Enes ed-Debbaşi Taburu arasında 17 Eylül'den bu yana devam eden şiddet olaylarında 39 kişinin hayatını kaybettiği, 300 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.
Sabrata'da bir kontrol noktasında "dur" ihtarına uymayan sürücünün kullandığı araca ateş açılması sonucu operasyon birimi ile Debbaşi Taburu arasında çatışmalar başlamıştı.
Daha sonra ölenlerin kentteki Askeri Konseye bağlı silahlı bir birlikten (Enes ed-Debbaşi Taburu) olduğu anlaşılmış, taraflar arasında 5 gün süren çatışmaların 22 Eylül'de durdurulması için anlaşma sağlanmıştı.
UMH'ye bağlı Savunma Bakanlığı da kentte çatışan taraflara ateşkes çağrısında bulunmuştu.
Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonunun (UNSMIL) açıklamasında da Sabrata'daki şiddet olaylarından endişe duyulduğu belirtilerek, uluslararası insan hakları hukuku gereği çatışmaların derhal durdurulması ve sivillerin korunması çağrısı yapılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...