Türk firmaları Kazakistan’a yatırıma hazırlanıyor

Düzenleyen:
Türk firmaları Kazakistan’a yatırıma hazırlanıyor

Ekonomi Haberleri

Eylül ayı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kazakistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret sonrası Türk iş dünyasını da ilgilendiren önemli görüşmelerin yapıldığı öğrenildi.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Eylül ayı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kazakistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret sonrası Türk iş dünyasını da ilgilendiren önemli görüşmelerin yapıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İş Birliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi’ne katılmak üzere 8-10 Eylül tarihlerinde Kazakistan’a gitmişti. Erdoğan’ın, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile görüşmesinde, Kazak Cumhurbaşkanı’nın Türk yatırımcıların et ve süt ürünleri ile dericilik alanında ortak projeler geliştirmelerinin her iki ülkeye katkı sağlayacağını, bu tür girişimlere yatırım teşviki gibi bir çok konuda destek verebileceğini söylediği bildirildi. 
İHRACATÇILAR BİLGİLENDİRİLDİ 
Erdoğan’ın da, Türk firmaların Kazak makamlarının önereceği firmalarla ortak çalışabileceğini belirterek, Kazakistan’da yem fabrikaları kurulabileceğine değindiği aktarıldı. 
İkili görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kazakistan’ın geniş topraklarının hayvancılık alanında, özellikle et ve et ürünlerinde ortak yatırım projeleri için geniş imkanlar sunduğu ve bu alanda uzman firmaların bir araya gelebileceğini ifade ettiği belirtiliyor. Söz konusu görüşmeyle ilgili bilgilerin Türk firmalara iletildiği kaydedildi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...