Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri: Vahşeti unutamayız

Düzenleyen:
Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri: Vahşeti unutamayız

GÜNDEM Haberleri

7 Ekim 2014'te HDP Merkez Yürütme Kurulu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Sokağa çıkın" çağrısı üzerine, PKK/PYD yandaşları, Ayne’l-Arap (Kobani) bahanesiyle 35 ilde terör estirdi.

7 Ekim 2014'te HDP Merkez Yürütme Kurulu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Sokağa çıkın" çağrısı üzerine, PKK/PYD yandaşları, Ayne’l-Arap (Kobani) bahanesiyle 35 ilde terör estirdi. Çıkan olaylarda 2 polis şehit oldu; Diyarbakır'da yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 31 kişi hayatını kaybetti. Aradan 3 sene geçti. Evlatları katledilen aileler saldırının her yıl dönümünde bu büyük acıyı derinden yaşıyor. Yasin Börü'nün babası Fikri Börü “Çocuğum kimsenin malına ve canına zarar vermeden şehit edildi. Biz sağ oldukça oğlumu unutmayacağız. Yasin yaşamış olsaydı üniversiteye gidecekti. Yokluğu her zaman belli, hiç aklımızdan çıkmıyor” ifadelerini kullandı. Hüseyin Dakak'ın babası Öztekin Dakak ise, şunları kaydetti: “Katledilen gençler, fakir ve mağdur insanlara yardım ediyordu. Aradan değil 3 yıl, 3 bin sene de geçse bu vahşeti ve gençleri hayatta unutamayız...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...