Venezuela’ya Türk Camii

Düzenleyen:
Venezuela’ya Türk Camii

GÜNDEM Haberleri

“Venezuela’ya geleneksel mimarimizi yansıtan güzel bir cami inşa edeceğiz, Yunus Emre Kültür Merkezi açılması konusunda da mutabık kaldık.”

Devlet başkanı düzeyinde ülkemize ilk resmî ziyareti gerçekleştiren Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Külliye’nin ana giriş kapısında karşılandı. Askeri törenin ardından ikili ve heyetler arası görüşmelere geçen Erdoğan ve Maduro, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.
Ziyaret çerçevesinde bir süredir müzakeresi süren anlaşmaların da imzalandığını kaydeden Erdoğan “Beş anlaşma bugün imzalanmak suretiyle bunu hayata geçiriyoruz. Bugünkü görüşmelerimizde özellikle enerji ve ticaret alanındaki işbirliğimizi geliştirmek amacıyla atılabilecek adımları değerlendirdik. Türk Hava Yolları (THY) 2016 Aralık ayından bu yana İstanbul-Havana-Karakas hattında seferler düzenliyor. Birçok hava yolu şirketi seferlerini durdurmasına rağmen THY Venezuela halkını yalnız bırakmadı” dedi. Kültürel alanda da ilişkilerin hızla gelişmekte olduğunu vurgulayan Erdoğan “Karakas’ta yakın zamanda bir Yunus Emre Kültür Merkezi açılması konusunda Başkan ile mutabık kaldık. Geçtiğimiz yıl Dışişleri eski Bakanı Rodriguez, bizden Venezuela’da bir Türk camisi açılması yönünde bir talepte bulunmuştu. Biz de bu talebi gerçekleştirmekten bahtiyarlık duyacağımızı ifade etmiştik. Karakas’ta uygun bir arsa tahsisi yapılması halinde ülkemizin geleneksel mimarisini yansıtan güzel bir eser inşa edeceğiz. Maduro da bu süreçte gerekli desteği vereceğini ifade ettiler” diye konuştu.

MADURO: TÜRKİYE  YENİ BİR GÜÇ  ONUN İÇİN GELDİK
Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya Ankara Üniversitesi tarafından “Dostluk Beratı” takdim edildi. Maduro burada yaptığı konuşmada, “Dünya birkaç ülkeden çok daha büyük” diyerek şunları kaydetti: Medeniyet yolunda büyük bir diyalog çağrısı yapıyoruz. İş birliğine, barışa ve eşitliğe dayanan bir denge üzerinde yeni güç odaklarının ve kutuplarının doğacağını, böylece dünyanın yeni bir dengeye kavuşacağını düşünüyorum. Bu dünya için mücadele edilmeli. O yüzden Türkiye’ye geldik çünkü Türkiye’ye inanıyoruz. Yeni bir gücün doğduğunu biliyoruz. Yeni dünya için temelleri atmaya başlayalım diye dostluk kollarımızı size uzatıyoruz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...