İnternet medyası kaynak göstermiyor

Düzenleyen:
İnternet medyası kaynak göstermiyor

SAĞLIK Haberleri

Bilkent Üniversitesi İletişim Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Çaplı, Brüksel’de düzenlenen toplantıda, yakın zamanda ülkemizde gerçekleştirilen bir çalışmanın sonuçlarını açıkladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bilkent Üniversitesi İletişim Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Çaplı, Brüksel’de düzenlenen toplantıda, yakın zamanda ülkemizde gerçekleştirilen bir çalışmanın sonuçlarını açıkladı. Türk internet medyasında yer alan sağlık bilgilerinin önemli bir bölümünü beslenme haberlerinin oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Çaplı “2017 Ağustos ayı içinde yaptığımız bu çalışmada, internet ve haber portallarında yer alan sağlık ve beslenme bilgilendirmelerinin yüzde 94.7’si imzasız ve kaynaksız yayınlandığını gördük. Bu haberlerin önemli bir kısmında konuya farklı bir bakış açısı kazandırmak için ikinci ya da üçüncü bir görüş alınmamıştı. Bu da bilginin güvenilirliğini olumsuz etkiliyor” dedi.
Kanıta dayalı bilimsel bilginin uzmanlar tarafından gazetecilere daha anlaşılır şekilde aktarılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Çaplı “Kaynağından doğru aktarılan bilgi okuyucuya da doğru ulaşır” dedi. 
OKUYUCU DA TEPKİSİZ
İnternette yer bulan ve “slider” olarak adlandırılan akıp giden fotoğraf altı sağlık haberlerinin çoğunlukla bilimsel kaynağa dayanmadığını vurgulayan Prof. Dr. Çaplı “Halkın da okuduğu ve kendisine çok gerçekçi gelmeyen, bir uzman görüşüne dayanmayan ya da konusunda uzman olmayan kişilerin görüşlerini içeren haberlere itibar etmemeleri gerekir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...