'Er meydanı'nda 'doping' şoku

'Er meydanı'nda 'doping' şoku

SPOR Haberleri

TGF Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Taşçı, 'Başpehlivanlardan Serhat Gökmen kanında doping maddesi bulunması nedeniyle güreşlere katılamayacak' dedi.

Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Komitesi Başkanı Ahmet Taşçı, başpehlivanlardan Serhat Gökmen'in Haziran ayında yapılan doping testi sonuçlarında yasaklı madde rastlandığı için 652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden çıkarıldığını söyledi. 652'nci Kırkpınar Güreşleri'nin ikinci gününde Er Meydanı'nda doping şoku yaşandı. Başpehlivanlardan Serhat Gökmen ile orta boyda güreşen Özer Ay'ın Haziran ayında yapılan testlerinin sonuçlarında yasaklı maddeye rastlandı. Güreşçilerin Kırkpınar'a katılmayacağını ifade eden Yağlı Güreş Komitesi Başkanı ve efsane pehlivan Ahmet Taşçı, "652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne 67 pehlivan girmek için kayıt yaptırdı. Başpehlivanların içerisinden birinin sakatlığı, Fikret Ersoy arkadaşımızın da 'güreşe veda ettim' açıklaması oldu. Bunun yanında bir sürpriz olay oldu. Başpehlivan kategorisindeki Serhat Gökmen'nin Kocaeli Seka Park Yağlı Güreşleri'nde alınan doping numunelerinde yasaklı maddeye rastlandı. Bunun için onu Kırkpınar'da güreştiremiyoruz. Başpehlivanlardaki 67 sayısı bu nedenle 63'e düşmüş oldu. 64 başpehlivanla 652'nci Kırkpınar Güreşlerine başlıyoruz. Federasyonun doping cezası 2 yıl ama ne kadar verecek onu bilemiyoruz. Federasyondan bize yazısı geldi ona istinaden biz arkadaşı burada güreştirmiyoruz" şeklinde konuştu.
ER MEYDANI'NA MOBESE SİSTEMİ
Edirne'de bu yıl 652'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı'na Emniyet Müdürlüğü tarafından 18 kameralık Mobese sistemi kuruldu. Tribünler ve güreş alanı kameralarla izlenirken, güreşlerin ikinci gününde Antalya Belek Belediyesi tarafından satın alınan tribüne girmek isteyenler arasında izdiham çıktı. nbsp;652'nci Tarihi Kırkpınar Güreşleri Sarayiçi'ndeki ikinci gün güreşleriyle devam ediyor. Sabah erken saatlerde güreşleri izlemek için gelen Antalyalılar, Belek Belediyesi tarafından biletleri satın alınan İbrahim Karabacak tribünü önünde toplandı. Seyircilerin Antalyalı olduklarını anlayabilmek için ellerindeki kimliklerini göstermeleri istendi. Kapı önündeki izdihamda içeri girebilmek için güreş seveler izdihama neden oldu. Kapıdaki görevlilerin sıra olmalarını istediği grupta bulunanlar alkış ve ıslıklarla kapıların geç açılmasını protesto etti.
18 KAMERALI SİSTEM KURULDU
Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı'na Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından 18 kameralı Mobese sistemi kuruldu. Tribünlerin yanı sıra güreşlerin yapıldığı alanları da görüntüleyen sistem Sarayiçi'nde kurulan Kırkpınar polis noktasından yönetiliyor.
BAŞPEHLİVANLAR ÇAYIRA ÇIKIYOR
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ikinci gününde altın kemerin ebedi sahibi olmak isteyen son 2 yılın başpehlivanı Ali Gürbüz'ün de aralarında bulunduğu 67 başpehlivan çayıra çıkarak ilk tur güreşi yapacak. (DHA)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...