Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD, Suudi Arabistan’a 15 milyar dolarlık füze satışını onayladı

Düzenleyen:
ABD, Suudi Arabistan’a 15 milyar dolarlık füze satışını onayladı

DÜNYA Haberleri

Pentagon, İran’ın bölge için tehdit olduğu açıklaması yaparak ABD Dışişleri Bakanlığının Suudi Arabistan’a 15 milyar dolar değerinde Yüksek İrtifa Bölge Savunma Füze sistemi (THAAD) satışına onay verdiğini açıkladı.

Bu onayla, Suudi Arabistan’a ateş kontrol istasyonu ve radarlı 360 füzeli 44 adet THAAD füze rampasının satışının yolu açılmış olduğu kaydedildi.Pentagon’un savunma güvenlik işbirliği ajansı yaptığı açıklamada bu satışın ABD’nin milli güvenlik ve dış politika çıkarlarını artırdığını ve İran ve diğer bölgesel tehditlere karşı Suudi Arabistan ve Körfez bölgesinin uzun dönemli güvenliğine destek sağlayacağına işaret etti.

ABD, Kuzey Kore’nin kısa menzilli füze tehdidine karşı Güney Kore’ye THAAD füze sistemi konuşlandırmıştı. Çin, güçlü radarıyla ülkenin güvenliğine tehdit oluşturduğu için THAAD füze sisteminin Güney Kore’ye konuşlandırılmasını sert bir şekilde eleştirmişti.Suudi Arabistan Televizyonu al Arabiya, Suudi Arabistan’ın Rusya’dan karadan havaya S-400 füzeleri alma konusundan anlaştığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...