Vali Mutlu açıkladı, Gezi yarın açılıyor

Vali Mutlu açıkladı, Gezi yarın açılıyor

GÜNDEM Haberleri

Vali Mutlu, Twitter hesabından Gezi Parkı'nın yarın açılacağını duyurdu

15 Haziran'dan bu yana halka kapalı olan Gezi Parkı'nın açılış tarihi belli oldu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabında "Gezi Parkı'nda beklenen açılışı yarın yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemesiyle güzelleşen park İstanbullular'a huzur ve neşe getirsin" dedi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi Parkı'na ilişkin açıklama yaptı. Vali Mutlu'nun konuşmasından satırbaşları: Büyükşehir Belediyemiz nbsp;Gezi Parkı'nda nbsp;nitelikli bir çalışma yaptı. Bu çalışmalar sona erdi. Hazırlıklar tamamlandığında halkımızın hizmetine sunulacağını söylemiştim. Gönlümüz yarın açılmasında yana. Yarın ya da pazartesi günü açılabilir. Taksim Gezi Parkı'nda geldiğimiz noktayı biliyorsunuz. Çevresel mesajlar alındı. Gezi Parkı'nın bütün kesimlerden yurttaşlarımızın geldiği ziyaret ettiği bir mekan olmasını istiyoruz. Gezi Parkı'mızı sürekli bir gösteri alanı haline getirmek gibi bir durum olamaz. Parklar gösteri alanları değildir. Parkların park gibi kullanılması gerekiyor. Park açıldığı andan itibaren gösteriler farklı yaklaşımlar çerçevesinde olursa doğru değildir.İdare elbetteki bununla ilgili tedbir almak zorunda kalacaktır. Gösterilerin Gezi Parkı'nda yapılması doğru değildir. nbsp;Park halk için yapılıyor. Sürekli bir gösteri haline teşebbüs ederseniz sıkıntı olur, arzu etmediğimiz bir durumdur. nbsp;İstanbulluların huzuruna hizmet edecek bir duruş içerisinde bunu değerlendirmek zorundayız. İzin almak kaydıyla belirlediğimiz yerlerde gösteri yapılmasına izin vereceğiz. Ama saatlerce Gezi Parkı'nda kalıcam gibi bir şey söz konusu değildir.

TAKSİM'DE BUGÜN POLİS MÜDAHALESİ OLACAK MI?
Taksim'de hukuk dışı toplanmaya izin vermeyeceğiz.Hukuki bir davetle çağrıda bulunulmuyor. Bu durumda hukuken izin vermediğim bir alanda toplanmanıza izin veremem. Ben dukuk dışı davranmış olarım. Müsade etmemiz mümkün değil.
nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...