Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakım yaptırırken kombinizden ve paranızdan olmayın

Düzenleyen:
Bakım yaptırırken kombinizden ve paranızdan olmayın

YAŞAM Haberleri

Tüketici dernekleri, bazı fırsatçıların vatandaşları arayıp kendilerini "yetkili kombi bakım servisi" olarak tanıttığını belirterek, yetkili olmayan bu kimselerin yedek parçaları pahalıya sattığını ve yüksek bakım ücreti aldığını kaydetti.

Tüketici dernekleri, tüketicileri sıcak bir kış geçirmeyi amaçlarken dolandırılmamaları konusunda uyardı.Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğumasıyla tüketicilerin kombilerini bakımdan geçirmeye başladığını söyledi.Can ve mal kaybı riskine karşı kombi bakımlarının yapılmasının önemli olduğuna dikkati çeken Koçal, "Bunun farkında olan bazı fırsatçılar, tüketicileri arayarak, kendilerinin yetkili servis olduklarını, kombi bakımını uygun fiyata yaptıklarını söylüyorlar." dedi.Koçal, ancak gerçeğin böyle olmadığını kaydederek, "Bu fırsatçılar geliyor, kombiye bakım yapmış gibi gözüküyor, kimi zaman gerekli olmadığı halde bir parçayı değiştiriyor. Hem parça için hem de yaptığını iddia ettiği kombi bakımı için yüksek ücret talep ediyor." diye konuştu.

"Firmayı arayıp yetkili servisi siz öğrenin"

Kombi bakımlarını yaptıracak vatandaşların kombiyi aldığı satıcıdan yetkili servisi öğrenebileceğini dile getiren Koçal, "Kombi markalarının internet sitelerinde yetkili servislerin numarası mutlaka olur. Eğer yoksa bu firmalardan arayarak yetkili servisleri öğrenebilirler." ifadelerini kullandı.Tüm bu uyarılara rağmen yetkisiz servislerden hizmet alımı yapan ve sorun yaşayan tüketicilerin mutlaka yargıya gitmesi gerektiğini dile getiren Koçal, "Unutulmamalı; yetkisiz servis hizmeti vermek nitelikli dolandırıcılık suçudur. Bakım yaptırırken kombinizden ve paranızdan olmayın." dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...