BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Köylüye keçi dağıtıp baklava yağı üretecek

Köylüye keçi dağıtıp baklava yağı üretecek

Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, baklavaya lezzetini veren yağı Şanlıurfa’nın Tektek Dağlarındaki meralarından otlayan keçilerden temin edecek.



BAKLAVA USTA İŞİ İstanbul Kâğıthane’deki merkezlerinde baklava ustası yetiştirilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Nejat Güllü, “Çünkü baklava bir ustalık işidir. Biz de bu ustalık ve zanaatın en önemli temsilcileriyiz” dedi. Sektörde 140. yaşını kutlayan Baklavacı Güllüoğlu, tatlılarında kullanacağı yağı kendisi üretecek. 3 milyar euroluk projeyle Şanlıurfa’da köylülere keçi dağıtacaklarını belirten Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, keçilerden elde edecekleri doğal yağı baklavalarda kullanacaklarını söyledi. Güllüoğlu, Türkiye’deki 18. şubesini Malatya’da açtı. Şehit Hamit Fendioğlu Caddesi’ndeki açılışa Malatyalılar büyük ilgi gösterirken, Nejat Güllü sonraki adımlarının Ankara olduğunu bildirdi. Güllü, “Baklava&Cafe konseptinde açtığımız Malatya şubemiz için 450 bin TL yatırım yaptık. 19. şubemizi ise aralık ayında Ankara’da açacağız” dedi. Güllü, yurt dışında ise yıl sonuna kadar ABD’de 3, Avrupa’da 1, Irak’ta da 1 yeni şube açacaklarını kaydetti. Baklavada kullanılan hammaddeyi de kendilerinin üreteceğini dile getiren Nejat Güllü, “Baklavaya kokusunu ve tadını veren yağı artık kendimiz üreteceğiz. Bunun için 3 milyon euro yatırımla Şanlıurfa’nın Tektek Dağlarındaki meraları geliştirip ıslah edeceğiz. Bölge köylüsüne de koyun ve keçi dağıtacağız. Köylü ona bakacak, biz yem desteği vereceğiz. Kılı, yünü, tüyü köylünün olacak ama sütü bizim olacak. Elde ettiğimiz süt ile ‘Urfa Sadeyağı’ üretimi yapacağız. Yatırım, hem bölge halkının birkaç yıl içinde ekonomik durumunu iyileştirecek, hem de bölgeye bir hareketlilik getirecek” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT