Okul açıldı salgınlar başladı

Düzenleyen:
Okul açıldı salgınlar başladı

YAŞAM Haberleri

Uzmanlar “Çocuğunuz grip veya soğuk algınlığına yakalanmışsa antibiyotik kullanmayın, bol sıvı almasını ve dinlenmesini sağlayın. Okula göndermeyin” tavsiyesinde bulunuyor

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda hastalıklar başladı. Uzmanı Doktor Ahsen Dönmez, İHA muhabirine yükselen ateş ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında neler yapılması gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi. Doktor Dönmez şunları söyledi: Çocuklar ilkokula ve kreşe başladıkları zaman hiç alışık olmadıkları bir florayla karşılaşıyor. Bunlar aslında olağan durumlar, çocukların bağışıklık sistemi bir şekilde bu mikroplarla ve sebep olduğu hastalıklarla karşılaşıp savaşmalı. Bağışıklık sistemi böyle gelişir. Eğer çocuklarda ateş varsa ve 38 derecenin altındaysa ateş düşürücü vermeyin. İnce giysiler giydirin. Takip edin. Ateşi 38 buçuk derecenin üzerine çıkıyorsa, ateş düşürücüyü o zaman kullanın. Bu durumlarda çocukları okuldan uzaklaştırmak gerekir. Hem çocuğun iyileşme sürecinin kısalması açısından hem de salgınları önlememiz açısından bu gerekli. Çocuğun evde istirahat etmesi, C vitamini ağırlıklı beslenmesi çok daha önemli. Özellikle antibiyotiği gereksiz yere kullanılmamalı. Çünkü nezle veya gribin tedavisi hiçbir zaman antibiyotikle çözülmez. İstirahat, dinlenme ve bol sıvı takviyesiyle yapılır. 
Yağmur Yıldız ANKARA İHA

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...