Irak’tan ‘sınırları kapatın’ mektubu

Düzenleyen:
Irak’tan ‘sınırları kapatın’ mektubu

DÜNYA Haberleri

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve İran’dan “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile olan sınır kapılarını kapatması ve tüm ticari faaliyetlerini durdurmasını” talep ettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Mahcub “Türkiye ve İran’ın Bağdat’taki büyükelçiliklerine, ‘federal hükûmet teslim alana kadar (IKBY ile olan) bütün sınırlarını kapatmaları’ için resmî nota verildi” denildi. Açıklamada ayrıca IKBY ile başta petrol satışı olmak üzere bütün ticari faaliyetlerin durdurulması ve bunların sadece Bağdat hükûmetiyle yapılmasının istendiği aktarıldı. Irak hükümetinin söz konusu işlemlerin gerçekleştirilmesi için Türkiye ve İran ile iş birliği içerisinde olduğu da belirtildi.

BAĞDAT’TA İLK TEMAS
Öte yandan IKBY Başkanı Mesud Barzani, referandumun sonrası Iraklı üst düzey yetkililerle ilk defa bir araya geldi. Barzani, Irak Cumhurbaşkanı yardımcıları İyad Alavi ve Usame Nuceyfi ile Süleymaniye’de görüştü. Görüşmenin ardından konuşan Nuceyfi “Meselelerin hepsini diyalogla çözmemiz lazım. Tarafların birbirini anlaması gerekiyor” dedi. Nuceyfi birkaç gün önce görüştüğü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mesajını da Barzani’ye iletti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...