Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İhracatın çeyreğine Eximbank desteği

Düzenleyen:
İhracatın çeyreğine Eximbank desteği

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Zeybekci “Kredi müşterisi olan firma sayısı 7 bin 212’ye ulaştı. Sigortalı ihracatçı sayısı 2 bin 878’i buldu” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türk Eximbank’ın bu yılın 9 ayında ihracatçılara sunduğu toplam finansman desteği, döviz bazında geçen yıla göre yüzde 17 artarak 28,7 milyar dolara yükseldi. Bunun 17,9 milyar doları nakdi kredi, 10,7 milyar doları ise alacak sigortası olarak sağlandı. Böylece Türk Eximbank, ihracatın yüzde 25’ine finansman desteği verdi” dedi. Bankanın, bu yılın 9 ayında ulaştığı ihracatçı sayısını kredilerde yüzde 15, sigortada ise yüzde 13,6 artırdığına işaret eden Zeybekci “Kredi müşterisi olan firma sayısı 7 bin 212’ye ulaştı. Sigortalı ihracatçı sayısı 2 bin 878’i buldu. Böylece tekil müşteri sayısı 8 bin 664’e yükseldi” ifadelerini kullandı. Bankanın aktiflerinin yüzde 93’ünü ihracat kredilerinin oluşturduğunu dile getiren Zeybekci; Türk Eximbankın, sağladığı toplam krediler açısından bankacılık sektörünün 10. büyük bankası olduğunu sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...