Akılteri olmadan alınteri yetmiyor

Düzenleyen:
Akılteri olmadan alınteri yetmiyor

Ekonomi Haberleri

Jak Galiko “Türkiye’nin deri ihracatında kilogram fiyatı 11 dolar, İtalya’nın 63 dolar... Alınterinden çok, akılterine ihtiyacımız var” dedi.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, sektörde tasarım ve üretim kalitesini geliştirmek için “Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması” düzenliyor. Birliğin başkanı Jak Galiko; ürünlerde gerçek deriyi öne çıkarmak için “Propaganda” ana teması ile yaklaşık 1 yıldır final defilesine hazırlandıklarını, birbirinden özgün tasarımların 12 Ekim’de İzmir’de sergileneceğini kaydetti. Yarışma sonucunda birinci olacak takım 10 bin TL, ikinci takım 6 bin TL, üçüncülüğü kazanacak takım ise 4 bin TL para ödülünün sahibi olacak. Galiko “Türkiye’nin deri ve deri mamulleri ihracatında kilogram fiyatı 11 dolar seviyesinde. İtalya’da ise 63 dolara ulaşıyor. Katma değerli üretim ve ihracat yapmak için, alınterinden çok, akılterine ihtiyacımız var. Tasarım, İnovasyon, Markalaşma ve AR-GE’ye yapılacak yatırımlarla bugün 1,5 milyar dolar seviyesinde olan deri ve deri mamulleri ihracatımızı, 5,2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Yarışma, bu anlamda çok önemli bir kilometre taşı” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...