Lucescu’ya yolun sonu görünüyor!

Düzenleyen:
Lucescu’ya yolun sonu görünüyor!

SPOR Haberleri

Lucescu’nun sözleşmesine ‘tazminatsız fesih’ maddesi koyan TFF yönetiminde, 2020’ye başka bir hocayla hazırlanma görüşü hâkim

Türkiye, mutlaka kazanması gereken maçta evinde İzlanda’ya yenildi ve bir büyük organizasyonun daha uzağında kaldı. Dünya Kupası hayallerini çöpe atan ay-yıldızlı takımda büyük bir değişim kapıda. Hırvatistan maçıyla yeşeren Rusya ümitleri, İzlanda maçıyla kâbusa dönünce TFF yönetimi, başarısızlığı masaya yatırmaya başladı. TFF kulislerinde konuşulan ilk konu Mircea Lucescu ile yolların ayrılması oldu. Fatih Terim’in gönderilmesi sonrası TFF yönetimi, Şenol Güneş’e 4 maçlık teklifte bulunmuştu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “geçici bir süre için” hocalarına izin verebileceklerini ancak kararı Güneş’in vereceğini söylemişti. 2002’de Türkiye’yi dünya üçüncüsü yapan Güneş, bu 4 maçlık teklife olumsuz cevap verince TFF yönetimi arayış içine girmişti. 

> Yıldızlara da kapılar kapanıyor 
Galatasaray’ın üst akıl olarak düşündüğü Lucescu için devreye giren TFF, Rumen hocayı ikna etmişti. Lucescu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı. Ancak gelinen noktadaki başarısızlıktan sonra bu sözleşme kâğıt üzerinde kalacak gibi. Çünkü TFF yönetiminde, 2020 Avrupa Şampiyonası’na başka bir hocayla hazırlanılması görüşü hâkim. Lucescu’yla yapılan sözleşmeye ‘tazminat’ maddesi koymayan ve tek taraflı feshi kolaylaştıran TFF, Rumen hocaya teşekkür edip yolları ayıracak. Ayrıca ay-yıldızlı takımda başta Arda Turan olmak üzere Burak, Caner, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin gibi yıldızlara da artık kapılar tamamen kapatılacak gibi görünüyor.

LUCE’NİN HATALAR ZİNCİRİ

1 - Arda’nın ayağına gitti
Lucescu’nun ilk icraatı TFF’nin uçağında gazeteci dövüp başta Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören olmak üzere Fatih Terim ve ekibine ağır hakaretler eden, bu yüzden de Milli Takım’dan uzaklaştırılan Arda Turan’ın ayağına gitmek oldu. 

 
2 - En kritik maçta tribüne çıktı
2-0 kaybedilen Ukrayna maçının ardından bütün suçu maçın İspanyol hakemlerine yükledi. Rumen hoca maç bitiminde Borbalan ve yardımcılarına cep telefonundan iki goldeki hatalı kararlarını gösterdi. FIFA’nın 1 maç ceza verdiği Rumen hoca, gruptaki en kritik maçımızda tribüne çıktı.
 
3 - Hırvatistan maçına aldandı
Türkiye, Ukrayna’dan boynu bükük ayrılınca Hırvatistan’a karşı kadroda 7 değişiklik yaptı ve 1-0’lık galibiyet geldi. Ancak bu galibiyet Lucescu’yu yanılttı. Tecrübeli hoca, iki takım arasındaki oyun anlayışını hiç dikkate almadan İzlanda karşısında da sahaya cezalı Hakan Çalhanoğlu dışında aynı kadroyu sürdü, sonuç hüsran oldu. 
 
4 - 2-0 gerideyken Ozan’ı aldı
Türkiye, İzlanda karşısında mutlak kazanmak zorundaydı. Peş peşe gelen goller sonrası kenar yönetim adeta uykudaydı. Oyunda ve sistemde hiç değişiklik yapılmadı. İkinci 45 için sahaya çıkıldığında Nuri-Ozan değişikliği tam bir hayal kırıklığıydı. 
 
5 - Topal’dan stoper yapmak
Fatih Terim’in en çok eleştirilen tarafı Mehmet Topal’dan stoper üretmek fikriydi. Stoperlerin sakat olduğu dönemlerde ‘geçici olarak’ bulunan bu çözüme Lucescu kalıcı bir şekilde sarıldı. G.Saray’da formunu bulmuş Serdar Aziz’i tribüne gönderen Luce, Topal’a savunmanın göbeğini teslim etti. 
 
6 - Cengiz Ünder niye yok?
Lucescu’nun en çok tartışılan kararlarından biri de Cengiz Ünder’di. Başakşehir’de gösterdiği performansla İtalyan devi Roma’ya transfer olan genç oyuncu da herhangi bir sakatlığı bulunmamasına rağmen tribüne gönderilen isimlerden biriydi. Lucescu, Emre Mor dışında en ciddi kozlarımızdan biri olan Cengiz’i kulübede tutmak yerine tribüne yolladı.

TERİM’LE UMUT VARDI
Mirasyedi Lucescu

Dünya Kupası elemelerinde Fatih Terim’le başladığımız yola Lucescu’yla devam ettik fakat Rumen teknik adam Terim’den daha kötü bir performans sergiledi. ‘Kebapçı Selahattin’le kavga etmesinden sonra Milli Takım’daki görevinden alınan Fatih Terim döneminde Türkiye, 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet almıştı. Türkiye, Lucescu ile ise 3 maçta 2 mağlubiyet 1 galibiyet aldı ve Dünya Kupası’na mendil salladı. Türkiye’nin Finlandiya ile oynayacağı maç ise artık formaliteden öte bir anlam taşımıyor. 

Hepsi de sakatlanmış!
2018 Dünya Kupası Elemeleri son maçında yarın Finlandiya ile karşılaşacak A Millî Takımımızda Arda Turan, Burak Yılmaz ve Nuri Şahin sakatlıkları nedeniyle, Caner Erkin ise sarı kart cezalısı olmasından dolayı aday kadrodan çıkarıldı. Dün özel bir uçakla Eskişehir’den Finlandiya hareket eden milliler, bugün 18:30’da maçın oynanacağı Veritas Stadı’nda son çalışmasını gerçekleştirecek.
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...